ABA - Radonjić: Dobrom odbranom do cilja!

Trener Zvezde o pobedi svog tima na gostovanju Olimpiji.

Košarka 29.11.2016 | 10:15
ABA - Radonjić: Dobrom odbranom do cilja!
Crvena zvezda mts produžila je trijumfalni niz i u Ljubljani.

Ekipa Dejana Radonjića savladala je Olimpiju u hali Stožice i ostala usamljena na čelu tabele, sa parfektnim "jadranskim" skorom.

Posle meča u kojem je njegov tim pokazao pravo lice od sredine treće četvrtine, trener Zvezde naglasio je da je igra u defanzivi donela prevagu i podsetio da je ABA liga ovosezonski prioritet njegovog sastava.

"U ovako teškom ritmu velikog broja utakmica, u kojem smo i Olimpija i mi, potrebno je da u periodima između mečeva radimo prave stvari kako bi ekipa što spremnija dočekala nove izazove. Opterećenje je prisutno i mora se energetski, psihološki i motivaciono biti dovoljno dobar da na svaka dva-tri dana budemo na zadovoljajućem nivou", izjavio je Radonjić na konferenciji za novinare.

On je ukazao na energetski problem svog tima na početku ljubljanskog duela.

"Na početku utakmice bili smo sa lošom koncentracijom i nedovoljnom energijom, a Olimpija je igrala odlično. U drugom delu smo odigrali dobru odbranu, napravili razliku i ispunili cilj, a cilj je bio da slavimo još jednu pobedu u ABA ligi, koja nam je ove godine prioritetno takmičenje", rekao je Radonjić.

Bek crveno-belih Marko Gudurić bio je treći strelac ekipe sa 14 ubačenih poena.

"Bitna pobeda za nas, da se posle poraza u Evroligi uspešno vratimo u ABA ligu. Za nas je najvažnije da održimo seriju pobeda. Malo smo izašli na utakmicu nespremni, ali smo uspeli da u drugom delu uspostavimo našu igru, da se rastrčimo, kontrolišemo njihov ofanzivni skok i zasluženo smo pobedili. Bitna pobeda, a za sledeću utakmicu ćemo pokušati da se spremimo što je moguće bolje", kratko je poručio Gudurić. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar