Zakazana skupština, SP nema u koaliciji

Prva konstitutivna sjednica Skupštine opštine Srbac zakazana je za utorak, 29. novembar, kada će opštinski parlament dobiti svoje novo rukovodstvo.

Republika Srpska 27.11.2016 | 21:20
Zakazana skupština, SP nema u koaliciji
Sa 14 odbornika skupštinsku većinu će činiti SNSD (12) i DNS (2), a bar zasad, kako je izjavio novi načelnik opštine Mlađan Dragosavljević iz SNSD-a, Socijalistička partija, koja ima tri odbornika, neće biti dio vladajuće koalicije u ovoj lokalnoj zajednici.

Dragosavljević, ipak, nije isključio mogućnost da su kasnije moguća i drugačija rješenja.

Održan je i konsultativni sastanak predstavnika svih partija koje su zastupljene u novom skupštinskom sazivu, na kome je utvrđen dnevni red za sjednicu, na kojoj će se izabrati rukovodstvo skupštine.

Već je poznato da će fotelju predsjednika skupštine zauzeti Mirko Stojić, iz SNSD, a njegov zamjenik biće Milovan Budić, kandidat DNS-a.


Mlađan Dragosavljević

Za vršioca sekretara kandidat je Sladjana Škrbić, a za zamjenika načelnika Dragan Mikić (SNSD), koji bio rukovodilac Poslovne jedinice Poreske uprave u Srpcu.

Na prvoj sjednici imenovaće se i vršioci dužnosti načelnika šest odjeljenja opštinske uprave. Prema izvorima BN televizije, Vladimir Gužvić je kandidat za vođenje finansija, na čelu Odjeljenja za privredu biće Marko Miholjčić, Odjeljenja prostornog uređenja Božo Marković, opštinske uprave Duško Mitrić, Odjeljenje za poljoprivredu Dario Kresojević, a Odjeljenje za inspekcije Nenad Bilanović.

Bivši načelnik opštine Drago Ćirić, koji je lider „socijalista“ u Srpcu i jedan od tri odbornika ove partije, nije imao značajniju komunikaciju vezano za koaliciono partnerstvo sa SNSD-om.

Nakon raspada bivše koalicije „Zvono“ i raskola među članicama Saveza za promjene, nakon neuspjeha na prošlih izborima, ni opozicione stranke, posebno SDS, nemaju mnogo zajedničkog sa Socijalističkom partijom koja je tako dospjela u specifičan položaj – nepoželjnog partnera i za vlast i za opoziciju.

BN televizija(S.K.)

Komentari / 0

Ostavite komentar