Jagodina: Seljaci oslobođeni poreza

Gradsko vijeće Skupštine Jagodine donijelo je odluku da poljoprivrednici u 2017. godini ne plaćaju porez i poljoprivredno i šumsko zemljište, a o toj odluci izjasniće se odbornici Skupštine grada na sjednici od 29. novembra, rečeno je danas Tanjugu u Upravi grada.

Srbija 26.11.2016 | 12:50
Jagodina: Seljaci oslobođeni poreza
Ovakva odluka je donesena “zbog teške ekonomske situacije i stvaranja boljih uslova za razvoj poljoprivrede”, stoji u obrazloženju koga je potpisao predsjednik Gradskog vijeća Ratko Stevanović.

Jagodina ima 6.358 domaćinstava, prema posljednjem popisu poljoprivrede, koji obrađuju 18.790 hektara zemljišta.

Poljoprivrednici Jagodine ovog poreza bili su oslobođenju i posljednjih šest godina “s ciljem prevazilaženja ekonomske krize i pomoći poljoprivredi grada Jagodine da ublaži posljedice krize u ovoj grani djelatnosti”.

Gradsko vijeće je donijelo odluku i da porez na imovinu u 2017. godini bude isti kao i ove godine.

“Stopa poreza na imovinu na prava na nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige iznosiće 0,4 odsto, stopa poreza na građevinsko zemljište koji ne vode poslovne knjige 0,3 odsto”, stoji u obrazloženju.

Predložene stope poreza su u “okviru poreskih stopa definisanih Zakonom o porezima na imovinu”.

Obračun poreza na imovinu vršiće se “prema zonama i tržišnim cijenama metra kvadratnog određenih odlukom Skupštine grada”.

U prvoj zoni Jagodine cijena kvadratnog metra građevinskog zemljišta prijedlog je Gradskog vijeća da u 2017. godini bude 6.050 dinara, stanova i kuća 71.068 dinara, poslovnih zgrada i građevinskih objekata koji služe za obavljanje djelatnosti 119.673 dinara, garaža i garažnih mjesta 25.751 dinara.

Izvor: Tanjug

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Republika Srpska

26.11.2016 12:48

Palmi, kao gradonačelniku Jagodine, kapa dole i svaka čast! Eh, kad bi se ovdašnji načelnici opština i gradonačelnici, bar u nečemu, ugledali na gospodina Palmu, gdje bi nam bio kraj!

ODGOVORITE
Name

lol

26.11.2016 13:03

Ti živiš u bajci?

Name

Mico Micicu uradi isto za poljoprivrednike iz Semberije

26.11.2016 15:56

Palma je od Jagodine napravio turisticki raj,univezitetski grad i privredni i poljoprivredni centar.p.s. iI promjenite vi iz RS taj primitivni izraz seljaci....to su ljudi koji se bave poljoprivredom a to je grana industrije,skole su ukljucene u to i razni instituti nisu to nikakvi seljaci.Mozete reci farmeri ili poljoprivrednici kako se kaze u Srbiji.

ODGOVORITE
Name

bn

26.11.2016 16:01

U Jagodini na pijaci TV veliki postavljen da ljude nesto zanima dok rade a u BN pijaca ko brlog bez ikakve higijene jer inspekcija u BN i ne postoji.Stidi se Micicu .BN se izgradila zahvaljujuci vrijednom narodu koji je dosao a ti jado jos blato sa gumenih opanaka nisi skinuo nego grades od boraca i ratnih invalida.Sudice se i tebi kao i Dodiku.Najvecu zitnicu u BH ti si unistio i zloupotrijebio.

ODGOVORITE
Name

Za Micu Micica

26.11.2016 19:53

Pravi trznicu i novu pijacu u gradu Micicu!

ODGOVORITE
Name

rs

26.11.2016 23:04

Cuj seljaci ....a jebem ti majku nepismenu seljaku jedan valjda se kaze poljoprivrednici.A vi sto prozivate Micu sta ga prozivate kad covjek nema pojma.Jednostavno je nesposoban kao i cjela RS.On umjesto da ljudima stvori bolje uslove za rad on odmaze jer je ograniceni debil.Dovoljno je pogledati onaj spomenik borcima kako je stavio u stranu pa onaj kos sto stoji onde bas ko da je BN i dalje neko selo.

ODGOVORITE