Zbog čega Dodik traži okupljanje svih Srba?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će prioritet kojim će se Srpska baviti u narednom periodu biti donošenje zakona o Ustavnom sudu BiH, što je pitanje u vezi sa kojim, kao predsjednik Republike, traži okupljanje svih Srba i srpskih političkih predstavnika.

Republika Srpska 26.11.2016 | 10:08
Zbog čega Dodik traži okupljanje svih Srba?
"U BiH ne smije da bude više nikakvih odlučivanja dok se ne odluči o Ustavnom sudu", poručio je Dodik u intervjuu Srni i dodao da u tom pogledu od opozicije u Srpskoj, kao predsjednik Republike, traži da se ponaša korisno za Republiku Srpsku.

Dodik je napomenuo da je Ustavni sud jedno dekadentno mjesto u kojem se radi "pod plaštom neke velike priče i namještenih ambasadora" koji govore kako je to pravično, a oni u svojoj zemlji ne bi trpili da "im dođe stranac i nešto namjesti".

"Oni /time/ govore da smo mi svi ovdje budale - i Srbi i Bošnjaci i Hrvati. Ja neću da živim u takvoj državi", istakao je predsjednik Srpske.

On je naglasio da će istovremeno politika Srpske biti kritički odnos prema nadležnostima prenesenim na nivo BiH, čije će vraćanje tražiti.

"Mi ćemo u doglednom vremenu pripremiti sve zakone koji će to vratiti u prvobitno stanje. Predložićemo na nadležna mjesta, a ako /drugi to/ neće - znaćemo da neće, ali ćemo tada to znati institucionalno", istakao je Dodik.

On je pojasnio da, kada govori o nadležnostima u BiH i njihovom vraćanju, govori o formalno-pravnim pozicijama, a formalno-pravna pozicija BiH je Dejtonski sporazum i njegov Ustav.

"Ono što piše u Ustavu je potpuno različito od onoga što jeste u stvarnosti, i tu stvarnost treba preispitati i dovesti u ustavne okvire", kaže Dodik.

Predsjednik Srpske ističe da u tom pogledu govori o poštivanju i opstanku međunarodnog ugovora najvećeg autoriteta - Dejtonskog sporazuma, a ne o povratku u prošlost kako to bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović čini govoreći da bi Bošnjaci mogli tražiti "povratak na 1991. godinu i Ustav Republike BiH" ukoliko Dodik nastavi sa insistiranjem na vraćanju prenesenih nadležnosti.

"Ako već hoće da ide do kraja, mogli bi otići i nekoliko vijekova unazad pa bi se ispostavilo da je Bakir Izetbegović Srbin, pa da mu kažem `tvoji su preci bili naši ljudi i nemoj bježati od toga`", rekao je Dodik i napomenuo da samo traži poštivanje međunarodnog ugovora i da se o tim stvarima mora razgovarati.

Kao primjer problema oduzimanja nadležnosti što se čini pravnim nasiljem u BiH, Dodik navodi pitanje vojne imovine koja se želi oteti Republici Srpskoj.

"To je nasilje u BiH. U trenutku najvećeg autoriteta visokog predstavnika Pedija Ešdauna, koji je bio arogantan i posvećen muslimanskim interesima u BiH, on se nije usudio da radi ovo, a sada pokušavaju da to učine. Naravno da to neće proći. Možete da donosite kakve hoćete odluke, da nas optužujete za nepoštivanje vaših sudova, to nas ne zanima", poručio je Dodik.

On je napomenuo da nigdje u Ustavu i Dejtonskom sporazumu ne piše da imovina pripada BiH, već je navedeno da BiH pripadaju izričito data ovlaštenja, a da sve ostalo pripada entitetima.

"U tim izričito datim ovlaštenjima nema imovine... Normalno je da imovina iz sukcesije pripada BiH, ali BiH ima svoju unutrašnju strukturu i zna se ko je za šta nadležan. Nećete nam to oteti, nećemo to uknjižiti! Možete da skačete i dovodite svoje ambasadore da igraju ovdje koliko hoće, neće to proći!", kategoričan je predsjednik Srpske.

On je poručio da je ovo momenat u kojem će se BiH dijeliti - ili će nastaviti dalje ili neće.

"Ovo je bezočna otimačina. Nađite mi ustavni osnov za jednu takvu odluku. To njih ne interesuje, ali mene interesuje. Ustavni osnov nek mi pokažu pa ću to poštovati", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je ocijenio da je to prevara i nasilje, "priča iz turskog vakta `kadija te tuži, kadija ti sudi`, a ti Srbine ima da ćutiš". "E, sad smo u nekom drugom vijeku", naglašava Dodik.

Uz podsjećanje da Srpska ima pripremljen zakon u kome je navedeno da se odluke Suda i Tužilaštva BiH neće primjenjivati na teritoriji Republike Srpske, Dodik upozorava da takva zloupotreba institucija od Bošnjaka, poput ove u slučaju imovine, dovodi Srpsku do trenutka kada će donijeti taj zakon.

"Pa da vidimo ko će natjerati Republiku Srpsku da se drugačije ponaša. Hoćete li nam uvesti sankcije? Uvedite šta hoćete, ali ne možete nas ponižavati", poručio je Dodik i istakao da nema pravne države ako u njoj sudovi donose odluke kako im kaže bošnjačka politika podržana od nekih ambasadora.

Predsjednik Srpske je pozvao ambasadore da se bave svojim ambasadorskim poslovima i da prestanu da ovdje drže političke pridike, poput onih koje je britanski ambasador Edvard Ferguson iznio juče - 25. novembra, baš na dan kada Bošnjaci obilježavaju "dan državnosti BiH" koji ne postoji ni u jednom zakonu, niti ga prihvataju svi u BiH.

"Ne može on držati lekcije nama ovdje. Nije on taj koji je ovdje akreditovan da bi držao moralne pridike političarima u BiH", rekao je Dodik.

On je napomenuo da je političare u BiH izabrao narod. "On /Ferguson/ kaže eto narod je opet izabrao... Pa njemu ne valja ni narod, on bi mijenjao sve - pa i narod, sve bi stavio pod svoje i onda odavde otišao, eto - vi se sad ovdje kuvajte u tom bosanskom loncu, nema veze šta će izaći od vas", navodi Dodik.

On je dodao da bi Fergusonu bolje bilo da objasni šta se to dešava sa EU i Velikom Britanijom.

"Kako to da njegova zemlja ima pravo da izađe iz EU, a drugi nemaju pravo... Po kom osnovu on sebi pribavlja ta prava, a drugima ne da ta ista prava? Zašto on misli ako je neka istorijski velika država i nacija da nema potrebe da ikome išta objašnjava? Nije danas samo važna veličina, nego su važni principi za koje se neko zalaže, a on se zalaže za različite principe - on ima pravo, a drugi nemaju", rekao je Dodik.

U tom pogledu, Dodik je poručio da Srbi nikada ne smiju da zaborave da je Velika Britanija predložila Savjetu bezbjednosti UN rezoluciju kojom bi se srpskom narodu za sva vremena utisnuo pečat genocidnosti.

"To govori koliko su oni spremni da nas ovdje uvaže", zaključio je predsjednik Srpske u intervjuu Srni.

Izvor: Srna

Komentari / 125

Ostavite komentar
Name

Pa dokle

26.11.2016 09:19

Pa dokle vise bolan...daj pricaj o radnim mjestima i ekonomiji. Pa sram te bilo...samo mu dragi Bog moze presuditi, narod je previse glup.

ODGOVORITE
Name

nevjerujem

26.11.2016 10:35

Najveca greska je upravo cekanje da bog nesto resava i bog cuti kad pljackaju svoj narod.

Name

Suplja prica

26.11.2016 13:08

Sada ce on mlatiti prica i mlatit po opoziciji do izbora i opet na iste fore okrenut ovaj blesavi nepismeni narod.

Name

sos

26.11.2016 16:13

Koji narod? Onaj koji svaki dan odlazi iz ove nazovimo drzave! Pa meni je skoro 60 a kopam i nogama i rukama da Bjezim odavde! Eeee samo zalim one koji ostaju! Zalosno!

Name

re nevjerujem

26.11.2016 19:44

А јеси ли покушао да се Богу помолиш, али онако искрено и вјерујући. Бог помаже онима који помоћ Његову траже. Једино треба водити рачуна шта од Бога тражиш. Ако ти Бог нешто не да онда то није добро за тебе. То ти је моје лично и персонално искуство.

Name

bušač

26.11.2016 09:21

Reče Baja dok leži sa svojim pajtašima na milionima pokradenih od svog naroda a ne od stranaca. Lako je glumiti patriotu i dizati tri ptsta sa drugom rukom u mom džepu! I ja ću biti astronaut da sačuvam svoj lopovski sistem gdje samo 20% sektaša ima koristi!

ODGOVORITE
Name

Bosna je to

26.11.2016 09:28

Ma naravno predsjednice nezavisne i suverene RS odmah referendum o otcjepljenju pusti jezik pokazi svima da imas muda nemoze ti niko nista.Ima da ima kad se odvojimo i plate i posla blagostanje .Mjesec dana januara neradimo ima samo da slavimo...

ODGOVORITE
Name

Otcjepljenje

26.11.2016 09:39

Odcijepio je Dodik Stanare od Doboja, pa tako smanjio srpsko biracko telo u Doboju, a Stanare je uzeo pod svoje kako bi izvlacio novac iz termo elektrane. Tako bi radio i izdvojenom RS. Predsjednice, radi nesto o resavanju ekonomskog polozaja svoga naroda,nemoj se baviti trivijalnm pitanjima. Tuzilastvo ti ne odgovara jer nije po tvojom sapom.

Name

pero

26.11.2016 09:31

Da li je poso ili došo nezna.

ODGOVORITE
Name

pero

26.11.2016 09:53

Pa Dodo kaze da u ovoj i ovakvoj drzavi nece da zivi... pa zato je kupio vilu uBg ... a vi narode samo napred u propast glasajte za Dodu...

Name

sa

26.11.2016 09:34

To ce ti biti kraj. Naredni potez ce te skupo kostati.

ODGOVORITE
Name

Re sa

26.11.2016 11:42

Zato si ti toliko bijesan sto ce on izgubit i sto ce mu biti kraj.A sta ako ne izgubi i nebude mu kraj.

Name

sa

26.11.2016 12:15

Otkud tebi da sam ja bijesan??? Samo sam iznio ono sto ce ga sacekati ako krene tim putem. Mada ja vise volim da sto duze ostane. Niko bolje ne unistava RS kao on. Neka ga.

Name

TRN

26.11.2016 09:38

Pa i tvoji preci su Turci pa to niko ne forsira pusti te suplje price....

ODGOVORITE
Name

Laktasi

26.11.2016 09:39

Ti si prvi koji krši sve živo.Cim otvoris usta odma ujedas i izazivas probleme.Idi bre il u Rusiju il u Kinu da te vise negledamo i necujemo.

ODGOVORITE
Name

Мијо

26.11.2016 09:43

Стварно че овај тип убити и ово мало сиротиње у РС са оваквим чувањем Србства. Сва ЕУ и други су у криву само је он у праву, помози народ на исправан начин тј. иди са ове планете негде друго пусти нас да се патимо у блату које си веч одавно направио.

ODGOVORITE
Name

Re

26.11.2016 10:46

Stvarno če? Idi u svoj entitet i pisi svoje pismo.

Name

RE Re

26.11.2016 11:13

A ko ono kaže"oseČam se krivom"? panglu si teški.

Name

LIMUNADA

26.11.2016 09:43

Ni riječi o prenosu bankarskog sektora na državu bih......... dobro je ba dodo razguli.............. sve ovo su ti priče za malu djecu.

ODGOVORITE
Name

Doxa

26.11.2016 09:44

Presednik je u pravu nek nam uvedu sankcije necemo mi umreti od gladi nego oni bas nas birga za njima!!!!

ODGOVORITE
Name

kiza

26.11.2016 10:00

Vi zajedno sa njim necete, ali vecina hoce.

Name

mislim

26.11.2016 10:31

Negdje si se ugnijezdio i samo da tako ostane.

Name

Ptica

26.11.2016 09:47

Dodik već priprema mantru koju ce trubiti naredne dvije godine, do izbora.

ODGOVORITE
Name

Opet stara prica

26.11.2016 09:52

Po ko zna koji put ovaj mamipulator pokusava da narod ubijedi kako je on najveci patriota a u stvar radi se o najvecem pljackasu sopstvenog naroda. Sta je on odrzao od obecanja koja je dao narodu u predizbornim kampanjama. Sjetite se price o referndumu i ostalih njegovih nebuloza. Rezultat svih tih obecanja su pokradene milijarde maraka koje se nalaze na racunima u stranim bankama. Sta je sa njegovim kumom Skrbicem bivsim ministrom zdravlja . Taj je unistio zdravstveni sistem u Republici Srpskoj. Alumina iz Zvornika je zlatna koka koja radi punim kapacitetom. Njegov blizak prijatelj Zoran Stevanovic je bio bas zagrijan za poziciju generalnog direktora u Alumini ali mu se to izjalovi. Umijesao se drugi tajkun Rajko Dukic koji takodje ima interesne sfere u Alumini. Kad covjek pogleda sve patriota do patriote. Danas su patriote Milorad Dodik koji je svercovao cigarete u toku rata, Zoran Stevanovic koji je dilovao devize po Loznici i Rajko Dukic koji je cijelo vrijeme rata bio u Beogradu prodavajuci imovinu Boksita. A oni ljudi koji su ratovali za RS i koji ukazuju na kriminal su izdajice. Ali narod ko narod po ko zna koji put nasjeda na lazna obecanja ovog manipulatora koji nema nikakav drugi ciljj osim da nastavi sa sistemakom pljackom drzave i naroda !!!

ODGOVORITE
Name

Beba

26.11.2016 10:07

Dodo hoće jos da vlada.Ne interesuje njega Srbi.Da ga je interesirao srpsku narod ne bi bio dezerter.

ODGOVORITE
Name

nije dobro

26.11.2016 14:57

Cudi me samo narod cak i borci za njega glasaju a da je dezerter nemogu vjerovati da neko nezna

Name

Nista novo

26.11.2016 10:14

STARE PRIČE ISTROŠENIH POLITIČARA...........

ODGOVORITE
Name

Jag

26.11.2016 10:15

Zaista ne shvatam, kako moze vise potezati svadju sa svima i ici u vjecitu kontru. Pa ne moze samo on da je u pravu a ostatak svijeta ne valja?! Ovo je vrlo opasno. On na ovaj nacin stvara neprijatelje srpskom narodu i polaci ga u svoj vlastiti geto gdje ce on odlucivati o zivotu i smrti. Opasan tip koji nikome, ali bas nikome ne donosi dobro!

ODGOVORITE
Name

Re

26.11.2016 10:56

Bas tako.

Name

komedija

26.11.2016 13:22

Dodik nije cvjecka i to nije sporno ali covjek je u pravu kakvo knjizenje imovine RS na nivo BiH?Covjek prica argumentovano a optuzuju ga za destabilizaciju pa sutra ce traziti ukidanje RS i naravno opet ce nekog ko bude predsjednik RS optuziti za destabilizaciju jer ne zeli da saradjuje i da utopi RS u BiH.Samo po slovu dejtona i potruditi se da se vrate nadleznosti koje su prenjete na nivo BiH.

Name

Plan b

26.11.2016 10:19

Dobro da nije izjavio da su Ambasadori pokrali pare.Od Dejtona do danas smo dobili desetine milijardi raznih donacija i nije se zalio.Trebao je davno izjaviti da ne zeli stranu pomoc ko S.Koreja i onda bi njegove izjave imale smisla.On se napotpisivao svega i svacega a sad se pravi lud.Pljuje po svima a onda od tih istih trazi pomoc,kredite itd. Jedan dan mu ne valja Dejton drugi dan mu odgovara Dejton treci dan bi ga mjenjao,cetvrti ne zeli izmjene i sve tako ukrug.

ODGOVORITE
Name

Haha

26.11.2016 11:01

Ko je imao donacije??? Donacije ste dobijali vi-muslimani, i u pravu si, desetine milijardi su u pitanju, pa opet nemate nista i finansijski ne stojite bolje nego srpska. Pa nama da je neko dao jednu milijardu mi bi bili svjetlosne godine ispred vas.

Name

Re haha

26.11.2016 12:24

Nisam rekao da se u Federaciji ne krade ali ne možeš reći da su se pare i razna oprema donirali samo Federaciji.Svi funkcioneri i razni sitni službenici iz oba entiteta sisaju istu državnu sisu sve ove godine,a ta sisa bi bila puno manja da nije raznih pomoći.Licno sam učestvovao u brojnim projektima u kojima su se oprema i pare dijelili Federaciji i RS.

Name

sa

26.11.2016 12:36

Pa dala vam je Srbija za Telekom milijardu pa vam je nestala hahahahha.

Name

haha

26.11.2016 17:01

Haha:da vam je jos neko dao milijardu samo bi vas vodja jos bio bogatiji za milijardu i nista vise.

Name

mislim

26.11.2016 10:26

Spopao ga strah sad mu trebaju izdajnici da ga slepaju dali su tolike budale???Sve je moguce.

ODGOVORITE
Name

Re

26.11.2016 10:54

Da, najgore sto bi ovi mogli ponovo nasjesti na njegove samoubilacke ideje...

Name

borac

26.11.2016 10:29

Baja je bolestan covjek ako se ostali ne osvijeste za nekoliko godina nema RS provociraju ga da cacka mecku a on naivno to cini upamtite ovaj komentar.

ODGOVORITE
Name

kako sad to

26.11.2016 10:29

Sad trazi jedinstvo kad treba sebe spasavati da bi mu se oprostilo sve ono sto je kriminalom uradjeno.Kako moze sada pozivati na jedinstvo kad je savez za promene izdajnici,pa da ti izdajnici sad udju u jedinstvo.Taj zakon sto on glumi o zabrani djelovanja suda bosne i hercegovine na teritoriji republike srpske to moze prihvatiti samo neko ko ima dijagnozu kao on psihopata,a da veruje da ce proci bez posledica.

ODGOVORITE
Name

Semberac

26.11.2016 10:31

Ti Dodo ko biva boris se za narod srbski a taj isti narod licno ti stavljas bas u izolaciju i sankcije. Pa bih taj narod ostavio oso za Srbiju posto si se nakro i imo od cega uzivati.jos bih doveo i RS u nestanak.

ODGOVORITE
Name

BG.

26.11.2016 10:48

Dodik i ti si stranac u BiH.Sad nesmijes negirati genocid u Srebrenici,jer si drzavljanin Srbije a oni to krivicno kaznjavaju.

ODGOVORITE
Name

pop

26.11.2016 11:01

Najdvolicnija osoba,prvo pravi crne liste pred izbore a sada trazis jedinstvo a ti samo jednog dijela rs gdje su na vlasti nacelnici snsd.ti nisi nas presjednik jer nas kaznjavas i izbjegavas.

ODGOVORITE
Name

re pop

26.11.2016 17:30

Neke je bolje izgubiti nego naci. Mozda se prepoznas.

Name

wtf?

26.11.2016 11:08

Pa ako ne poštuješ odluke ustavnog suda koja je svrha mijenjati zakon o istom? Dodik me podsjeća na margarin-u sve se miješa, kao on se drži nekih ustavnoh principa a davno davno je upravo on izašao iz okvira svojih ustvanih nadležnosti.

ODGOVORITE
Name

Grom

26.11.2016 11:08

Bože nas sačuvaj, valjda bi prvi čovjek jednog naroda trebao biti najsvjetlijei primjer, a ne švercer, zaštitnik kriminala i korupcije, eksponent nekulture.

ODGOVORITE
Name

Maka set

26.11.2016 12:15

Baja je 1:1 odraz svog naroda.

Name

ferguson

26.11.2016 11:13

Ferguson je izasao iz EU ati bi odcepio dio drzave pa da izadjes,nevoljko neces to doziviti taj ferguson kojega ti kritikujes ce tebe napraviti manjeg od makovog zrna ferguson znaci nesto u EU a ti si niko i nista,ti samo gledas kako ces se spasiti od kriminala sve bi ti prodao i RS i narod ali neces izbeci kaznu.

ODGOVORITE
Name

Dobri su

26.11.2016 13:21

Dobri su traktori Ferguson.

Name

bakir srbin

26.11.2016 11:18

Kazu mnogi da je dodik hrvat poreklom pa odkud sad srbin.a i vidi se to predstavlja srbe a bori se vise za hrvate i jarana covica.

ODGOVORITE
Name

SAMO JA

26.11.2016 13:47

Ha ha ha pa nije krv voda ha ha ha čović..........brat hah.

Name

Druzenje

26.11.2016 14:08

Pa dovoljno je samo pogledati sa kim je on najveci prijatelj: Covic, Kusturica, Radonjcic i ostala mu braca po krvi.

Name

mislim

26.11.2016 14:54

Hrvatsko porijeklo iz studeni vrila na rodnom listu se nije izjasnio a ovamo usmeno najveci srbin takav ti je i Seselj i on ti je hrvatski herzegovac ne ne Kazem ovo da bi rekao da su hrvati manja vrijednost vec samo da se zna

Name

Re mislim

26.11.2016 23:32

A šta si ti napisao sebi na rodnom listu za nacionalnost? Kreten!

Name

Vrmmm

26.11.2016 11:18

Srbadijo sretan vam dan Republike Bosne i Hercegovine.

ODGOVORITE
Name

MMF

26.11.2016 11:29

Bice kako mi kazemo, nema druge.

ODGOVORITE
Name

Slobo

26.11.2016 12:33

Pa već nas je zabavio.

Name

mami

26.11.2016 11:40

Ovaj covek će nas o jadu zabaviti!

ODGOVORITE
Name

Razocaran

26.11.2016 15:52

100 % ste u pravu. Pasce jednog dana, dace Bog i to da docekamo, ali cemo tada biti u duznickom ropstvu. Mala je ovo zemlja, koliki je ovo izdajnik.

Name

nikola

26.11.2016 11:50

Koliko ste ljudi otjerali iz SDSa pa vama Rusija nebi kadrova nadodavala,a ne mala Srpska.

ODGOVORITE
Name

turboskara

26.11.2016 11:51

Nazalost opet suplje price dove narod do dna i krije sei iza rs ako procita bar koji komentar bice mu jasno da ga vise nema nigdje samo je pitanje kako ce se sve to zavrsiti da opet nebi narod na...

ODGOVORITE
Name

yugosloven

26.11.2016 12:00

DOK ME NOSE U SANDUKU OTKRIJTE MI RUKE OD LAKATA NEKA NAROD VIDI DA U GROB NISTA NISAM PONIO.

ODGOVORITE
Name

maxim

26.11.2016 12:13

On tesko da pod svoju kontrolu može staviti jednu petinu. Nismo vecerali skupa, necemo ni doručkovati. Tesko narodu sa postojecom srpskom politickom elitom.

ODGOVORITE
Name

IZ MILICA

26.11.2016 12:17

TEBE I RAJKA DUKICA STRPATI U JEDNU CELIJU TO JE MALA KAZNA KAKVU STE ZASLUZILI.

ODGOVORITE
Name

Boki

26.11.2016 12:18

Mislim da i jeste upravu za genocidnost,zato sto unistavate sve,on nece iz ove drzave,zato sto uziva sve pogodnosti rata u kome nije ucestvovao,a mi obicni trbuhom za kruhom,njemacka,austrija pa i ta engleska,imali nade za obican narod da ostane da zivi ovdje,pusti bakira,covica oni svoj narod ne ugnjtavaju.

ODGOVORITE
Name

SRPSKI SOKO

26.11.2016 12:29

Penzioneri zbog malih penzija,,skupog zivota umiru,,djeca palih nemaju posla ,bivsi borci tvorci RS ne smiju reci da su ratovali,,,radnici krpe kraj s krajem,,samo BANDI NA VLASTI CVJETA,,ZAMAZI OCI SRBOVANJEM DA SE NE VIDI JAD I BIJEDA.

ODGOVORITE
Name

grga

26.11.2016 12:30

Jedini spas za RS da je ti ne spasavaš.

ODGOVORITE
Name

ispravno

26.11.2016 12:49

Tako je, bolje da smo zavadjeni.Da se mrzimo i da nikad nismo slozni i da pocrkamo svi od mrznje.Nadam se da vidis sarkazam u ovome.Srpska posla.....

Name

re

26.11.2016 13:30

Neka spasava Sarovic. On ce to najbolje.

Name

Borac

27.11.2016 07:17

Ako ce samo dezerteri da zive u izobilju onda ovu truli drzavu treba da rusimo.

Name

Pantelija

26.11.2016 12:45

Nemoguće predsjedniče....vi koji ste svojoj savjetnici Gajićki dozvolili da radi šta hoće i da je podržavate dok troši 70 hiljada maraka za opremanje 120 mkvadratnih stana i prisustvujete tome...a narod gladan , recite kako ? i ko da vam u opšte išta vjeruje...obezbjedili ste 4 koljeno i protuva oko vas ....neka hvala sa vama ništa više......

ODGOVORITE
Name

mira

26.11.2016 14:15

Svaka cast Pantelija na dobrom odgovoru

Name

URBAN - BL

26.11.2016 13:05

Žalosno je kome ste vi ( ja nisam ) dali najvise glasova. Zato prebirite po kontejnerima, molite za marku da bi lijecili vasu djecu i vase najmilije i kad kazu da smo glup narod onda mi nije krivo, zato sto je to istina!

ODGOVORITE
Name

kontenjeri

26.11.2016 14:25

kao sto hrvati rade i muslimani

Name

URBAN - BL

27.11.2016 10:16

Pa kao sto i rekoh, vazno je da,, i komsiji crkne krava,,. Pametan si

Name

SVAŠTA SVAŠTA

26.11.2016 13:20

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik nastavio je verbalni obračun s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, ali je ovaj put u intervjuu u lokalnim medijima napravio korak dalje rekavši da je Izetbegović zapravo Srbin koji bježi od svog podrijetla.

ODGOVORITE
Name

BGD

26.11.2016 13:45

Da mi je znati ko je dodo odakle je šta je ili je veći srbin od vladike.............. joj narode ne padajte na ove njegove gluposti sad mu vuna niko ga nigdje i nizašta ne zove sada je stvarno nebitan lik....................nego da pitam ŠTA JE SA ISTRAGOM OKO KUĆE NA DEDINJU nešto se ušutilo.

Name

MladaBosna

26.11.2016 13:21

Prvo povratiti Vojsku RS i S-400 na granice sa HR i Fbih Mir i Sloboda su najvazniji e onda ekonomija privreda industrija turizam...

ODGOVORITE
Name

Neko iz mase

26.11.2016 13:50

Prvo otidi psihijatru pa cemo onda da pricamo

Name

re#re

26.11.2016 14:24

znaci hrvati i muslimani su za mir u NATO jel to mirovna misija mozda??? od koga se brane?/ 1939.g. HITLER je bio predlozen za Nobelovu nagradu.....zato samo S-400 Srbina Spasava ili Jasenovac

Name

Re mb

26.11.2016 14:33

Tebe treba vratit u obdaniste jer mozak ti je na tom nivou..A vjerovatno pišeš iz inostranstva jer vi ste najveci borci bili i ostali. Oni koji su bili u ratu ne pada im na pamet da ratuju jer znaju da ratom se nista ne rješava i da su samo topovsko meso nekog politicara kojeg zaboli za zivot nekoga .Jer kad ih sad u miru zaboli ona stvar kako ih tek u ratu bi ih zabolilo.A ti u toplom i na daleko prestani se ku..it tudjim zivotima i prestani trolati..

Name

re.

26.11.2016 14:52

A đe ces je ispaliti.s 400 nije za kratak prostor.A te s 400 bile bi idealne mete NATO raketa i ko bi stradao oko njih.

Name

Leko

27.11.2016 05:59

Znas li sta znaci S 300 ili S 400 ,znas li da je hrvatski odbor za sigurnost 24.09. Imao sjednicu ,dan prije referenduma,gdje su raspravljali o upotrebi vojske za presjecanje RS kod Brckog,mada je ona i sada tamo presjecena,sto bi vjerovatno sa vojskom koju ima i obucenom po nato standardima uradili za nekoliko sati,znas li za izjavu sadasnjeg ministra odbrane hrvatske da hrvatska nikada nece dozvoliti novu srpsku drzavu na savi.Srbi i muslimani se samo kolju i prepiru a hrvati ce to iskoristiti kao i 95 u oluji.

Name

Dosta je..

26.11.2016 13:58

SVE STO SE PROČITA NEMA BAS NIKAKVE VEZE SA EKONOMIJOM I BOLJIM ZIVOTOM, A OVI STO SU NA VLASTO 20 GODINA IZNOVA NESTO OBECAVAJU. JUČE SU NJIHOVI DELEGATI U SARAJEVU SVE PRIHVATILI A DANAS BIH DA TO OBRIŠU.

ODGOVORITE
Name

0OO

26.11.2016 14:52

Haman natod dolazi sebi ja sam musliman zivim u americi otiso u bosnu prije pet godina pred izbore opstina celic sda kampanja moj rodak nacelnuik lazu narod da su snaga ja ga pitam u cemu ljudi rade imaju sve izveo sve majmuna do majmuna na binu napiso him sta da govore on kaze policij vodite ga nisam digo ruku drzo sam ruke na ledima kao u americi oni su me odveli onda nisam htijo da idem kuci kad ste me doveli vodite me uzatvor u tuzli drugi dan dosli po mene kazu mi ne mozemo nista i ja bi prvi pobjego da mogu itd tako je u cijeloj bosni i na balkanu ovo prvi put vidim da narod je zajedno pozdrav

Name

kokarda

26.11.2016 14:53

nismo gori vec bolji od regiona

Name

nikola

26.11.2016 15:16

Taman tako, covjek se sad nakon 20 god prihvatio Dejtona i da vraca nadleznosti koje je njegova vlast nametnula. Zataskava svoj lopovluk a sto je najgore narod gladan.

Name

Blic++++

26.11.2016 14:19

Bolja ekonomska situacija.....To nas interesuju.......Bolje ljude okupljajte oko sebe-to nacija traži.......

ODGOVORITE
Name

istina

26.11.2016 14:27

Milorad Kastro. I njegov brat, sin, snajka, zena, bliza i dalja familija, Zeljka ....................................................

ODGOVORITE
Name

Klix, ba

26.11.2016 14:32

Pa Ferguson mu je glavni pajtos. Dovodi mu engleske investitore sa Vukom Hamovicem, masonom, Genexovcom i debeovcom na celu

ODGOVORITE
Name

Student

26.11.2016 14:40

Ovde se definitivno radi o fenomenologiji! Tačnije fenomenu Dodik. Ništa drugo. Zar čovek koji piše Crnu knjigu onih koji su se suprotstavili SNSD, odnosno njemu, da priča o ujedinjavanju svih Srba. Čovek koji 20 punih godina rastače, razjedinjuje i uništava Republiku Srpsku, priča o jedinstvu! Čovek sa hiljadu laži i još jednim licem više da ne može da ujedinjuje. On samo želi da sve stavi pod svoju kontrolu i vlast. To je suština. Ali više sam prestao da se njega bojim, već izbora ovog tužnog i obezglavljenog naroda! Ko zna šta će oni još u njemu videti. Bojim se da će videti Milorada Dodika UJEDINITELJA!

ODGOVORITE
Name

Tihi

26.11.2016 14:47

Prva stvar i najvažnija je zavaditi pa vladat ! Ja mislio on ce da kaze da je prva stvar dati narodu buducnost u vidu ekonomije i prosperiteta, otvaranjem radnih mjesta..a on i dalje se klize na jednom mjestu! Sad mu je krivo jer ni nece da razgovara sa njim ovako izolovan. A o čemu bi se moglo sa njim pricat kad covijek je u banani. Covijek jos nikad nije riješio ni jedan ekonomski problem ! Samo ih pravi. Nadam se da ce srpski narod se otresti i osloboditi ovog mentora jer tesko vama sa ovakvim poduzetnikom kopanja rovova i uvlačenjem naroda u jos veću bijedu. Njemu nije do RS nego do očuvanja stečene imovine preko vas tako sto ce vas gurnuti u njegovu zastitu sa ubjedjenjem da vi u suštini štitite sebe ali ne znam od koga jer u citavoj BiH je manje vise isto sranje i dijelimo istu sudbinu. Sto se prije to shvati prije ce se moći nesto u pozitivnom smislu pokrenuti. Ovako samo dole ! Pozdrav

ODGOVORITE
Name

mislim

26.11.2016 14:49

Da ga spase od zatvora.

ODGOVORITE
Name

Foki

26.11.2016 15:11

Treba ce ti ferguson kad budes bjezao budi dobar sa njim

ODGOVORITE
Name

Solista

26.11.2016 15:20

Ove Dodikove riječi mi zvuče kao ono " U boj, u boj za narod svoj... Brine čova o rodu svom, ne da nikom pardona.Svjetske sile i velesile su za njega mačiji kašalj..., a domaći "izdajnici" (opozicija) su još jednom dobili zadatak da rade u korist Srpske. E, da vidimo ko je tu lud.

ODGOVORITE
Name

Hiti

26.11.2016 15:25

Lako se ku.cit sa leđima naroda koji ne moze vise nista podnijeti a on kaze bas me briga nek uvedu sankcije ? Sankcije ako se uvedu osjeti narod a ne ti jer tebi nema krize a ni tvojima za 100 godina. Dodik je primjer kako ne treba..

ODGOVORITE
Name

cups

26.11.2016 16:10

Nismo svi srbi ima nas i srbojevaca i nesto srbovaca...Pa da nebi opet na tu kartu okupljao. Pa nije niko budala 2x.

ODGOVORITE
Name

Dragan

26.11.2016 17:09

Princip je i raspodjela novca po efektima rada, a ne po poslušnosti ili kumstvu.

ODGOVORITE
Name

Pixy

26.11.2016 17:20

Priča se da se sprema par tužbi većih dobavljača lijekova prema FZO, milionska dugovanja van valute plaćanja. Ni za lijekove nemamo Milorade bekrijo...a ti neku ideologiju prosipaš crni Milorade...

ODGOVORITE
Name

Verislav

27.11.2016 07:17

Ali zato ima 27 milona za banvku novog programa elektronskih knjizica koji ce raditi neki od rezimskih firmi kao sto sada rade za sva javna preduzeca, institucij...a svi ih vec znamo Lanaco, Prointer, priznati pljackas i podmicivac Bojic , a spominje se i firma bivseg ministra Cadje. Ko god radio od ovh firmi, Nites ce raditi kartice...Ovo ce da rijesi sve nagomilane probleme zdravstva, pa kao da smo London, Berlin ilimsta vec. Investicije su temelj pljacki i otimacine u nasoj RS.

Name

Dragan

28.11.2016 09:04

Naravno da ima za Prointer...a kao fol Vučić i Dodik u lošim odnosima...aha, kako da ne...predstava za javnost.

Name

Moda IV

26.11.2016 18:22

... Zašto Dodik traži okupljanje svih Srba... Pa,zna se, da ponovo (oprostite na izrazu) nategne opoziciju, kao i za referendum o danu republike. Zato, dragi SzP, ne dajte se i drugi put, ili ko zna koji, navući na tanak led, jer budite uvjereni da Dodik, ni prema vama, niti prema RS-u, nema, niti će ikada imati dobre namjere.

ODGOVORITE
Name

M.Miki

26.11.2016 18:57

Ja kako se razumijem u ovu politiku ... Vi ste naje*ali. Draga dijaspora ..Hahahaha. A sad hajde da pametujemo jesam li S ,H ili M Ja bi rekao ni jedno od toga samo pametan pa se ne zagljupljujem idejamja da ce tu nekad biti bolje dok vam ovakvi kreteni vode drzavu.

ODGOVORITE
Name

Borac kokuzaner

26.11.2016 20:01

Prvo podijeliti ukradene Milione pa.onda u udruzivanje . Ovo je jos jedna manipulacija narodom i opozicijom. Zasta li vlast prima platu-narod gladan i zedan a oni fataju maglu cikeli mandat. Fuj...fuj..

ODGOVORITE
Name

Hercegova Foca

26.11.2016 21:59

Ti mora da si u vrhu szp pa odmah prakticno predlazes podjelu miliona :) to je narod vec shvatio sta vam Je jedini plan i program.. Nego za sta szp kadrovi primaju platu i u sta njima prodje mandat??? Da se razumijemo, ne simpatisem ove crvene nikako, da mi je kakve vlasti samo 10 dana i kakve debele motke da ih jedno 80% permanentno odvratim od politike... a szp jedno 85% ;)

Name

Dzoo

27.11.2016 06:18

Roksane kad prestanemo raditi protiv drzave BiH ODMA CE STRANCI OTICI.dOK SI TI I TAKVI KAO TI ONI CE OSTATI SVE DOKLE VI HTJEDNETE.Mi voljeli ili ne drzavu ovu ipak je drzava .

ODGOVORITE
Name

Bosanac

27.11.2016 06:25

Opet ga jebu hemoroidi pa se uzvrtio oko svega samo ne oko građaninu BiH kako ga ije stit ljudi mu u srbskoj rade 12h za jebenih 500km a on samo serejoj ja se samo pitam do kad če nas ovi pokiticari sexat jadna naša djeca a i mi snjima

ODGOVORITE
Name

NEKO IZ MASE...

27.11.2016 08:00

Najveci petljaros ko biva bori se za Srpsku. Srpska je tu gdje i jeste sta si vise zavro . prebaci se ti na ekonomiju i bolji zivot i suzivot ne bacaj otrovne rijeci gdje si dojadio sa svojim te istim govorom gdje god da se pojavis.kada ces jedan dan reci e danas se otvaraju 4 fabrike ili slicno.

ODGOVORITE
Name

laki

27.11.2016 11:31

Ziv i zdrav da si nam predsjednice.

Name

re laki

27.11.2016 22:50

jadan si i ti i tvoj presjednik mozda ti da za burek zbog ovog komentara!?

Name

xy

27.11.2016 12:48

Ma zna on ako se navodno ujedine nece traziti da se afere procuseiraju tako da ne odgovara. ali EU neo prasta

ODGOVORITE
Name

Majcer

27.11.2016 12:57

Na moju veliku zalost,najljepse godine zivota prosle su nadi da ce ovaj zavrsiti u zatvoru.Na moju veliku zalost to se nikada nece desiti,mi Srbi smo mnogo glup narod.

ODGOVORITE
Name

Panglu

27.11.2016 13:39

Lauš-BL,jesmo druže,baš smo pravi glupani.

Name

bl

27.11.2016 13:19

Evo i ovaj o ikonama...

ODGOVORITE
Name

Hm

27.11.2016 13:23

U pitanju je provodjenje njegovog i Bakirovog plana. Tu je naravno i Dragan. Zavadi pa vladaj. Kime? Budalama.

ODGOVORITE
Name

M

27.11.2016 13:25

Milorad smislja novu taktiku kako da zamajava narod. Ja nemogu da vjerujem da neko misli da je on branioc RS! Za ovih deset godina koliko je on na vlasti,mi u svakom smislu padamo sve nize. Radimo za mizerne plate,djeca nam nemaju nikakvu buducnost,a to je tek vrh ledenog brijega nasih problema.

ODGOVORITE
Name

Duro

27.11.2016 14:15

Tacno je da ima dosta ekonomskih problema. A, da li bi ovi problemi nestali kada bi na vlast dosli na primjer Bosic, Sukalo, Cavic, Krsmanovic i Mihaljica. Jelda, sve bi onda "procvjetalo", a posebno pod Sukalom, Mihaljicom i Krsmanovicem. Uostalom "savez za promjene" je na vlasti na drzavnom nivou. I njihov znacaj vlasti je veliki. Koji su im rezultati? Neka ih neko nabroji.

Name

sova

27.11.2016 14:37

Kakva sprdačina sa mozgovima još malo zdravih ljudi. Pa ko ga je doveo na vlast. Ko ga održava. A svi srbi da se slože, naravno ako će biti po njegovom. Pa ako nisi član sekte, pardon partije, naravno njegove ne možeš ni ući u opštinu gdje je na vlasti, kamoli nešta drugo..Masonerija, sektaštvo, svedje...to je doprinos ovakvih...aferim pa ne lipši magarče dok trave naraste....

Name

Re: Duro

27.11.2016 15:56

Nikada nije kasno zaustaviti eroziju RS. Kada bi dodik otisao smanjla bi se korupcija, sigurno za 50% u godini dana, a to je dovoljno. Kada bi danas prestala kradja bogatstva RS, ista bi, s obzirom na prirodna bogatsva i mali broj stanovnika, za 5 godina bila ravna Svizarskoj. Ovdje je potrebna samo pravedna raspodjela bogatstva i SVI bi bili BOGATI. Za dokazivanje ovih teza nje potrebna doktorska disertacije, vec samo "seoska politika"- politika dobrog domacina.

Name

marija m

27.11.2016 16:13

Duro, zar si zaboravio uspjehe vlade Pere Bukejlovica i tadasnjih ministara? Nisu svi isti|

Name

petar

27.11.2016 18:50

Ja bi doveo Dijanu Gajić...zna žena sa parama,dobro pleše po stolovima, ima stan 0d 120 kvadrata,kuću...nije neka riba, ali nemoš imat sve ...vjerovatno dobro i " radi ono"....

Name

realnost

27.11.2016 19:57

Gosp. Dodik treba da odgovara za kriminalne radnje na drzavnom nivou u kojima je sam ucestvovao. Sve ostalo je predstava za lakoumne.

ODGOVORITE
Name

za duru

27.11.2016 22:44

Ajde ti Djuro pasi travu mozda dodes sebi otrijezni se!?

Name

ha ha ha

28.11.2016 08:13

Za tebe *repličaru* ispaša je svakodnevnica.

Name

Ja

27.11.2016 21:00

Ja predlazem da neko pocne da zamjenjuje narod nekim drugim narodom u RSu. Jer ovaj narod ocigledno ne zna sta radi, stalno bira Dodika. Pa sta ce nam narod koji ne zna da bira.

ODGOVORITE
Name

Dodik - neandrtalac

28.11.2016 07:59

"Tvoji preci su bili nasi ljudi" Draga pamet , pa kud i ovome hajvanu ne zapade malo mozga.. Covjek je istraumiran svojim srbstvom

ODGOVORITE