Božović: Šta još da uradimo da budete zadovoljni?!

Trener fudbalera Crvene zvezde rekao je da misli da njegova ekipa igra sasvim solidno, najbolje u srpskom prvenstvu.

Fudbal 25.11.2016 | 15:30
Božović: Šta još da uradimo da budete zadovoljni?!
Božović se nada da će pobediti u preostalim utakmicama jesenjeg dela sezone.

Zvezda je prva na tabeli posle 16 kola sa 41 bodom, šest više od Partizana i Vojvodine, ali ekipa ne igra na nivou kao prošle sezone.

"Ne znam šta bi trebalo da uradimo da ljudi budu zadovoljni. Ovde, u ovoj ligi, igramo najbolje. Ko to igra bolje od nas? Uvek može bolje. Nadam se da ćemo pobediti sve do kraja", rekao je Božović na konferenciji za novinare.

Božović je naveo da misli da Zvezda igra "sasvim solidno".

"Zamislite da igramo dobro? Možda bismo bili u kosmosu. Igramo sasvim solidno", dodao je trener šampiona Srbije.

Naredni Zvezdin protivnik biće Metalac, klub koga crveno-beli nisu prošle sezone pobedili u Gornjem Milanovcu, gde je utakmica završena bez golova.

Božović je rekao da zbog toga nema dodatni motiv. Takođe, naveo je da očekuje veliku borbu i da njegovoj ekipi neće biti lako, jer će Metalac biti dodatno motivisan.

Utakmica između Metalca i Zvezde na programu je u subotu od 15.00

Božović je kazao da se prvenstvo neće rešiti u decembru, bez obzira kakvo bude bilo stanje na tabeli pred prolećni deo sezone.

"Glavna borba će biti na proleće. Bilo bi dobro da povećamo prednost ili da ostane ovakva, ali ništa ne znači ni jedno ni drugo. Psihološka prednost, u ovom sistemu, je uvek kod onog ko je drugi ili treći", kazao je Božović.

Zvezda neće moći da računa na Aleksandra Lukovića, Gelora Kangu i kapitena Aleksandra Lukovića, koji će pauzirati još "najmanje dve-tri nedelje".

Upitan kada će igrati Kanga, Božović je odgovorio: "Kad primi platu". Na dodatno pitanje da li se šalio kada je to rekao, on je kazao: "U svakoj šali ima 10 odsto šale".

Trener je dodao da je Ruis želeo da igra, ali da neće da se ne bi rizikovalo.

"To je problem, ali imamo mnogo igrača. Koga nema, bez njega se mora", dodao je.

Kada je reč o napadaču Ugu Vijeiri, Božović je rekao da ne zna zašto portugalski napadač ne igra na nivou od prošle sezone i da mu je "teško da ulazi u tuđu glavu".

Božović je rekao da "ovde nema mnogo logičnih stvari", kada je upitan da li je logično da neko od napadača Zvezde u januaru ode iz kluba jer će ekipu pojačati Srđan Vujaklija.

Na pitanje za mišljenje o maloj poseti utakmicama, Božović je rekao da je to zbog lošeg vremena.

"Zahladnilo je, mislim da zbog toga nema navijača. Ljudima je hladno, a stadioni su takvi da je hladno i leti, a ne zimi", rekao je Božović.

Govoreći o promeni sistema takmičenja, on je kazao da Srbija treba da se ugleda na najpopularnije evropske lige.

"Crvena zvezda je bila jedan od zagovornika ovog sistema. Mislim da treba da se igra kao u normalnim zemljama, a zna se koje su to zemlje, Španija, Italija, Engleska. To kopiramo i bilo bi kako treba", kazao je Božović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar