LŠ: Taj ludi Istanbul - 0:3, pa 3:3 u meču Bešiktaš - Benfika!

Dva evrogola, makazice, rabona... Benfika imala prolaz, Bešiktaš ustao iz mrtvih! Spektakularan okršaj turksih i portugalskih Orlova!

Fudbal 23.11.2016 | 21:00
LŠ: Taj ludi Istanbul - 0:3, pa 3:3 u meču Bešiktaš - Benfika!
Možda i najbolji meč ove sezone u Ligi šampiona! Ako po kjvalitetu nije najbolji, onda po zanimljivosti i rezultatskoj drami svakako jeste. Neke čudne sile su se večeras nadvile nad Istanbulom i kao pre desetak godina u onom kultnom finalu režirale meč za pamćenje.

Benfika je imala Bešiktaš u nokdaunu, imala je 3:0 posle pola sata igre, imala je viziranu kartu za osminu finala Lige šampiona... A onda je sve prokockala!

Bešiktaš je ustao iz mrtvih, nadoknadio tri gola deficita i opet je u igri za plamsan među 16 najboljih. Ako pobedi u Kijevu u poslednjem kou, Bešiktaš će sigurno u osminu finala, a Benfika i Napoli će u Lisabonu odlučivati u direktnom okršaju o plasmanu u nokat fazu.

Lisabonski Orlovi su potpuno očerupali istanbulske u prvih 30 i kusur minuta utakmice. Benfikini biseri oko kojih se otima pola Evrope su pokazali kalsu. Prvo je Gonzalo Guedešpredriblao golmana posle divne asistencije Slavija, a potom je Nelson Semedo postigao spektakularan pogodak volejom uz okreta sa 20 metara. Jedan od najboljih ove sezone u evropskom fudbalu!

Kada je Ljubomir Fejsa u 36, minutu upisao prvenac u Ligi šampiona posle karambola pred golom Bešiktaša, izgledalo je da su crno-belima sve lađe pozotrnula.

Imala je Benfika makar tri idealne šanse da do 60. minuta povisi na 4:0, ali ih je olako prokockala i propustila priliku da reši sve dileme. A onda im se desilo ono što se u Istanbulu pre desetak godina desilo Milanu protiv Liverpula.

Portugalci su pomislili da su završili posao. I prevarili se!

Plamen turske nade je rasplamsao reprezentativni špic Čenk Tošun u 58. minutu. To što je dao nije gol, to je GOLČINA!!! Turčin je uhvatio fantastične makazice i poslao neodrbanjiv šut  u suprotan ugao Benfikinog gola.

Možda su tada Portugalci shvatili da su olako promašivali one šanse za 4:0. A ako nisu tada jesu u 83. minutu. Čorbu im je zapržio čovek kojeg njihovi navijači ne mogu očima da vide, a Bešiktašovi ga gledaju kao božanstvo. Rikardo Kvarežma je golom iz penala raspalio tribine stadiona u Istanbulu i najavio poptunu dramu u finišu.

Nošeni frenetičnom podrškom sa tribina, sada su istanbulski Orlovi čerupali lisabonske i kidisali ka golu Fabrija koji nije uspevao da prodrma svoju šokiranu odrbanu. Bešiktaš je stezao obruč, Benfika se branila, gol je visio u vazduhu... 

I u 89. minutu je usledila eksplozija oduševljenja na Vodafon Areni! Bivši igrači Porta su presudili Benfiki. Kvarežma je majstorskom rabonom centrirao pred gol Benfike, aVensan Abubakar doneo zlata vredan bod Turcima. 

Benfika sada ima bod voiše od Bešiktaša i strepi pred poslednje kolo sa Napolijem na svom terenu. Ako Napolitanci večeras pobede Dinamo, onda će stavri za Portugalce biti jako teške u poslednjem kolu. Dosta toga će zavisiti od meča u Kijevu između Dinama i Bešiktaša.

BEŠIKTAŠ - BENFIKA 3:3 (0:3)
/Tošun 58, Kvarežma 83pen, Abubakar 89 - Guedes 10, Semedo 25, Fejsa 31/

BEŠIKTAŠ (4-2-3-1): Fabri - Gonul (od 46. Tošun), Marselo, Tošić (od 60. Nukan), Bek - Arslan (od 46. Inler), Hačinson - Kvarežma, Ozjakup, Adrijano - Abubakar.

BENFIKA (4-2-3-1): Ederson - Semedo, Luizao, Lindelef, Elizeu - Fejsa, Pici - Servi (od 64. Silva), Salvio, Guedeš (od 75. Samaris) - Mitroglu (od 86. Himenez).

Grupa B:

Bešiktaš – Benfika 3:3 (0:3)
Tosun 50, Kvarežma 83p, Abubakar 89 – Guedeš 10, Semedo 25, Fejsa 31

20:45 Napoli – Dinamo Kijev

Tabela:
1. Benfika 5 2 2 1 9:8 8
2. Bešiktaš 5 1 4 0 9:8 7
3. Napoli 4 2 1 1 9:7 7
4. Dinamo Kijev 4 0 1 3 2:6 1

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar