EP: Košarkašice Srbije izgubile, Milica se oprostila!

Košarkašice Srbije poražene su od Ukrajine u Nišu 88:82, u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2017. godine. Aktuelne evropske prvakinje i bronzane sa Olimpijskih igara u Riju izgubile od Ukrajine u poslednjem šestom kolu i zauzele drugo mesto u kvalifikacionoj Grupi D. Oprostila se Milica Dabović.

Košarka 23.11.2016 | 20:15
EP: Košarkašice Srbije izgubile, Milica se oprostila!
Ovaj duel bio je direktna borba za prvo mesto, ali će izabranice Marine Maljković proći na kontinentalno takmičenje kao jedna od šest najboljih drugoplasiranih timova.

Ovo je ujedno bio i poslednji meč kapitena Milice Dabović u reprezentativnom dresu. Dabovićevoj je predsednik KSS Dragan Đilas uručio uramljeni dres reprezentacije, a kao poklon dobila je buket sveća i krunu.

Najefikasnija u ekipi Srbije bila je Sonja Petrović sa 24 poena, dok je Ana Dabović zabeležila 17. Dvocifreni učinak imale su još Jovana Milovanović 15 sa poena i Tijana Ajduković sa 13.

U pobedničkom timu istakle su se Zaritska sa 20 i Jagupova sa 22 poena, kao i Mos koja je imala 18 poena. 

U odličnoj atmosferi pune hale niškog Čaira Ukrajinke su se bolje snašle i predvođene Dandrom Mos stekle sedam poena prednosti. Gošče su kontrolisale igru i u drugom delu i izabranicama Marine maljković za celo poluvreme ubacile skoro 50 poena, (49:39).

U drugom delu igre Srpkinje su mnogo bolje zaigrale i smanjile na samo četiri poena zaostatka. Ipak, Ukrajinke nisu ništa prepuštale slučaju, vratile su se na bezbedno odstojanje i bez mnogo muke privele meč kraju.

Na šampionatu Starog kontinenta učestvovaće pobednici devet grupa, domaćin Češka, kao i šest najboljih drugoplasiranih ekipa.

Evropsko prvenstvo održaće se od 16. do 27. juna 2017. godine u Češkoj.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar