LŠ: Sve što trebate da znate pred večerašnje utakmice...

Tabele, povrede, suspenzije, najavljeni sastavi, kvote... Kreće rasplet u elitnom takmičenju!

Fudbal 22.11.2016 | 20:00
LŠ: Sve što trebate da znate pred večerašnje utakmice...
Ulazimo u samu završnicu prve faze Lige šampiona! Peta i šesta runda kao po običaju odlučuju ko će dalje u borbu za najvredniji klupski trofej, a ko će morati da se zadovolji nastavkom takmičenja u utešnoj Ligi Evrope. 

Danas su na programu susreti grupa E, F, G i H. Po imenima manje atraktivni timovi nego oni što će sutra na teren, ali daleko od toga da neće biti interesantno. Uostalom, od ekipa koje večeras igraju samo je Borusija iz Dortmunda obezbedila prolaz u osminu finala. Svi ostali još nisu završili posao. Nikome je preostalo manje, nekome više posla, a posle današnjih okršaja dosta toga biće jasnije. 

Fokus će večeras u najvećoj meri biti na grupama E i H, odnosno u Sevilji i Monaku. Juventus će u slučaju poraza ostati bez prvog mesta i moći će da očekuje samo najjače rivale u nastavku takmičenju, dok bi Totenhem večeras mogao da bude eliminisan ako izgubi u Francuskoj, a Leverkuzen slavi u Rusiji. 

Prelepa situacija za Berbere s Ramon Sančez Pishuana. Na svom terenu, pred svojom publikom, sjajna četa Horhea Sampaolija ima priliku da protiv Stare dame overi prvo mesto. Još važnije, mogla bi da napravi mali problem Juventusu, pogotovo ako Lion pobedi Dinamo u Zagrebu, mada je nemoguće da šampion Italije izvisi za drugu fazu čak i ako izgubi u utorak uveče u Španiji. Prosto, u poslednjem kolu dočekuje nejake Zagrebčane…

Što se tiče ovog meča, Sevilja ga dočekuje u sjajnom raspoloženju, posle pobede nad Deportivom u La Korunji (3:2) u subotu po podne. Horhe Sampaoli odmorio je nekoliko igrača, posebno u odbrani i ohladio ih za ovaj meč, a kako će do utorka fit biti i Samir Nasri, Argentinac će imati priliku da izvede najjači sastav. Zanimljivo, pobeda Sevilje značila bi i sigurna oproštaj od Lige Evrope, trofeja koji su osvajali tri puta dosa.

Juventus je, s druge strane, u kadrovskim problemima. Zbog povreda sigurno izostajuBarzalji, Iguain, Benatija, Dibala i Pjaca. Iako Torinezi pobeđuju nedorasle protivnike u Seriji A i drže prvo mesto, u Evropi ne deluju ubedljivo. Tako su dozvolili Lionu da im uzme bod pre nekoliko nedelja na njihovom bunjištu. Ti isti Lavovi ako večeras dobiju Dinamo overiće Ligu Evrope i prići na bod Juveu, a onda odluka pada u poslednjoj rundi. Mada, Zaista teško i sanjati o tome kako Stara dama ne pobeđuje Modre pred svojim navijačima kada joj se sudbina odlučuje...

U Grupi E situacija je najneizvesnija jer su sva četiri tima još u igri. Neke stvari su ipak proste i vrlo jasne - ukoliko Totenhem ne pobedi Kneževe, verovatno da će se oprostiti od Lige šampiona. Istina, dosta zavisi i od okršaja u Moskvi između CSKA i Leverkuzena, tako da, ako je vreme da Pevci budu konačno pravi u Evropi, onda je to baš ova utakmica.

Uspeli su za vikend puleni Maurisija Poketina da prekinu crni niz od sedam utakmica bez pobede i to tako što su jedva dobili Vest Hem sa 3:2 u meču u kojem je Argentinac odmorio Dele Alija i Heung Min Sona. Njih dvojica sigurno će predvoditi napad Pevaca u Francuskoj, a tu je i oporavljeni Hari Kejn, koji je pogodio tri puta na poslednje dve utakmice i pokazao da ulazi u top formu. Čini se u pravi čas. Zbog povreda u Monako ne putuju Aldervajreld, Dejvis i Lamela, ali sigurno je da Totenhem ima dovoljno dobrih igrača kadrih da iznesu ovu utakmicu.

Objektivan problem za Pevce predstavlja sjajna forma Monaka. Ekipa Leonarda Žardimaigra fantastično ove jeseni, uspešno drži prvo mesto u francuskoj Ligi 1, a i njoj se u pravi čas razbudio Radamel Falkao. Ako je neko sumnjao u njega i tvrdio da je za staro gvožđe, Kolumbijac ga je demantovao na najbolji način, sa pet golova na poslednje tri utakmice. Samo iskusni Žoao Mutinjo ne može da nastupa na ovom meču zbog povrede, svi ostali su spremni.

U grupi G ključni meč igraju Kopenhagen i Porto (sudi Milorad Mažić). Ko pobedi verovatno će u narednu fazu uz gotovo sigurni Lester. Ni u F grupi nije previše zamršeno - Real i Sporting bore se da se priključe Dortmundu. Madrđanima je večeras dovoljan i bod u Lisabonu...

Pogledajte ko je danas desetkovan, a ko uopšte nema kadrovskih problema...

CSKA: Kauna, Pomazun (povređeni), Jeremenko (suspendovan).
Očekivani sastav: Akinfejev, Fernandes, Berezucki, Ignaševič, Šenjikov, Natho, Verrnblum, Tošić, Jonov, Golovin, Traore. 

LEVERKUZEN: Bender, Kisling, Belarabi (povređeni): 
Očekivani sastav: Leno, Henrihs, Toprak, Tah, Vendel, Brant, Baumgartlinger, Arangiz, kampl, Foland, Čičarito.

MONAKO: Mutinjo (rovit).
Očekivani sastav: Subašić, Rađi, Glik, Žemerson, Sidibe, Silva, Fabinjo, Bakajoko, Lemar, Žermen, Falkao.

TOTENHEM: Voker (odmor), Lamela, Aldervireld, Dejvis (roviti).
Očekivani sastav: Loris, Tripije, Dajer, Fertongen, Ruz, Vanjama, Dembele, Sisoko, Ali, Son, Kejn.

DORTMUND: Bender, Burki (povređeni), Šmelcer, Durm, Gereiro (roviti).
Najavljeni sastav: Vajdenfeler, Ginter, Sokratis, Bartra, Šmelcer, Vajgl, Pulišić, Kastro, Kagava, Dembele, Obamejan. 

LEGIJA: bez povređenih, rovitih, suspendovanih...
Najavljeni sastav: Malarž, Berežinski, Pazdan, Ženičak, Hloušek, Mulin, Kopčinski, Giljerme, Ođiđa Ofoe, Radović, Nikolić.

SPORTING: Bruno Paz (suspendovan).
Najavljeni sastav: Rui Patrisio, Pereira, Samedo, Koates, Žegelar, Cesar, Karvaljo, Silva, Martins, Dost, Ruiz.

REAL MADRID: Kazemiro, Kros, Morata, Pepe (povređeni).
Najavljeni sastav: Navas, Karvahal, Varan, Naćo, Marselo, Modrić, Kovačić, Isko, Bejl, Ronaldo, Benzema.

LESTER: Šmajhel, Mendi, Slimani, Čilvel (povređeni).
Najavljeni sastav: Ciler, Simpson, Morgan, Hut, Fuhs, Marez, King, Drinkvoter, Musa, Vardi, Okazaki.

KLUB BRIŽ: Vormer (suspenzija), Engels, Dijabi (povređeni).
Najavljeni sastav: Butel, Pulan, Simons, Densvil, Rajn, Pina, Klaudemir, Izgeredo, Gediz, Vanaken, Fosen.

KOPENHAGEN: Kornelijus, Santander (povređeni).
Najavljeni sastavi: Olsen, Ankersen, Zanka, Johanson, Augustinson, Tutu, Kvist, Delejni, Verbić, Pavlović, Kadri.

PORTO: Lajun, Ruben Neves (povređeni).
Najavljeni sastav: Kasiljas, Pereira, Felipe, Markano, Teljes, Erera, Pereira, Oliver Tores, Korona, Silva, Otavio.

SEVILJA: Bez povređenih, rovitih, suspendovanih...
Najavljeni sastav: Riko, Marijano, Pareha, Rami, Eskudero, N'Zonzi, Kraneviter, Ibora, Vitolo, Nasri, Vijeto.

JUVENTUS: Barzalji, Dibala, Pjaca, Iguain, Benatija (svi povređeni).
Najavljeni sastav: Bufon, Dani Alves, Kjelini, Bonuči, Evra, Pjanić, Kedira, Markizio, Kvadrado, Aleks Sandro, Mandžukić. 

DINAMO ZAGREB: Antolić, Sudani (povređeni), Lovren, Sosa, Stojanović (suspendovani).
Najavljeni sastav: Livaković, Matel, Benković, Šildenfeld, Pivarić, Maćado, Pavičić, Fernandes, Ćorić, Sudani, Enrikez.

LION: Mamana, Gezal, Žale (povređeni).
Najavljeni sastav: Lopez, Rafael, Mamana, Dijakabi, Morel, Gonalon, Valbuena, Feri, Toliso, Ribus, Lakazet.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar