Želim da služim Njemačkoj i Evropi

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da oseća da ima dužnost da služi Njemačkoj i Evropi, čime je naznačila da bi mogla da se kandiduje i za četvrti mandat na čelu vlade u Berlinu.

Svijet 18.11.2016 | 22:51
Želim da služim Njemačkoj i Evropi
Merkel se danas sastala s liderima SAD, Španije, Italije, Francuske i Velike Britanije.

Upitana kako vidi svoje kratkoročne i dugoročne obaveze, ona je nastojala da umanji predstavu svog značaja kao najvećeg branioca zapadnih vrijednosti poslije izbora Donalda Trampa za predsjednika SAD.

"Jedna osoba ne može nikada da riješi sve", rekla je njemačka kancelarka.

Ona je rekla da želi da ispuni svoj zadatak kao njemačke kancelarke, "što je u jednu ruku služenje narodu Njemačke, ali uključuje i rad na koheziji i uspjehu Evrope".

Španski premijer Marijano Rahoj, koji je nedavno sastavio manjinsku vladu poslije 10 mjeseci političke blokade u zemlji, rekao je poslije sastanka s njemačkom kancelarkom da je stabilnost Nemačke ključna za celu Evropu.

"Za Evropu je veoma važno da se stvari odvijaju dobro u Njemačkoj, kao što je na sreću sada slučaj", kazao je Rahoj.

On je ukazao na porast popularnosti populističkih grupa u Evropi, kako sa desne tako i sa leve strane, navodeći da se Angela Merkel suočila s velikim otporom zbog odluke da prihvati stotine hiljada migranata.

"Uveren sam, iako će sljedeća godina biti teška zbog izbora u Evropi, da će stvari početi da se vraćaju u normalu", naveo je španski premijer.

Angela Merkel bi u nedjelju trebalo da održi konferenciju za novinare poslije sastanka s višim zvaničnicima njene Demohrišćanske unije.

Izbori u Njemačkoj bi trebalo da se održe u drugoj polovini sljedeće godine.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nemoj molim te

18.11.2016 22:31

Ne mozes citav zivot biti sluskinja, idi sad vozaj se na koturaljkama, ganjaj pokemone.

ODGOVORITE
Name

Patriota

19.11.2016 13:36

Tjerace jd islam unistila je evropu.

Name

pero.

19.11.2016 20:32

R:kako bas sada ,da se setila :kada se Evropa pocela raspadati.tako ti je kod starih