Sivić: Ovi igrači su rođeni šampioni!

"Orlići" su na Evropskom prvenstvu! Posle velike borbe na gostovanju Norveškoj (1:0), zahvaljujući pobedi u prvom meču baraža u Beogradu, izabranici Tomislava Sivića napravili su veliki uspeh.

Fudbal 16.11.2016 | 08:30
Sivić: Ovi igrači su rođeni šampioni!
- Momcima sve čestitke, oni su pobednici. Posle svega što su postigli, bili prvaci Evrope i sveta, očekivao se kontinuitet, a u ovom slučaju to je prvo plasman na Evropsko prvenstvo. Teret je za mene i njih bio veći tim pre što smo bili učesnici i poslednjeg Prvenstva Evrope u Češkoj. I nijednog trenutka, ovde u Dramenu, taj plasman se nije dovodio u pitanje – ističe Tomislav Sivić.

U fudbalu i poraz može da se slavi, ali po svemu viđenom trebalo je da trijumfujemo i u drugom meču?

-Od starta smo bili bolji rival, stvarali prilike, imali sve vreme kontrolu igre. Nismo dali gol iz situacija kada je lopta već bila viđena u mreži, ali ponavljam, okončali smo meč da smo bili sigurni u prolaz. Taktički je sve delovalo dobro, videlo se samopouzdanje u ekipi, jak karakter. Sve ono što čini pobednike, a to ovi momci jesu. Rođeni šampioni.

Posle poraza u Sloveniji, delovalo je da smo daleko od Poljske?

-Ne bih sada analizirao ceo put, ima vremena. Hoću malo da uživam sa ovim momcima. Imamo iza sebe dobru seriju, ostaje samo žal što nismo pobedili Italiju na njenom terenu, a bili smo mnogo bolji. Bez obzira, eliminisali smo u baražu jednu veoma dobru reprezentaciju, selekciju koja je već dala sedam, osam igrača A reprezentaciji Norveške. Uspeh je veći ako se zna da smo se tokom celih kvalifikacija borili sa sobom, problemom koji nas je stalno pratio. Mnogo igrača nije igralo u klubovima, nisu imali kontinuitet. Sve to smo morali da anuliramo u dresu reprezentacije, da budemo pravi kada je najvažnije. I dali su momci sto odsto, jednostavno to im je u krvi. Oni su velika budućnost našeg fudbala – ne ostavlja dilemu Tomislav Sivić.

Žreb grupa za Evropsko prvenstvo je 1. decembra u Krakovu.

Izvor: FSS

Komentari / 0

Ostavite komentar