Muslin: Mogao je i penal, ali idemo dalje...

Selektor reprezentacije Srbije, posle prvog poraza u toj ulozi, nije bio preterano nezadovoljan.

Fudbal 16.11.2016 | 09:00
Muslin: Mogao je i penal, ali idemo dalje...
Sa 11 izmena u odnosu na poslednji, takmičarski meč, Srbija je protiv reprezentacije koju nikada nije nadigrala pokušala da igra na pobedu.

Završeno je i petim porazom u isto toliko susreta sa Ukrajinom.

U isto vreme, prekinuta je serija "orlova" od osam mečeva bez poraza, što je bio najbolji niz rezultata samostalne fudbalske Srbije.

"Serija je prekinuta, ako posle ove utakmice napravimo novu seriju od osam utakmica bez poraza biće dobro. I ovde smo došli da pobedimo, bez obzira što smo igrali sa igračima koji do sada nisu imali mnogo prilike", rekao je u Harkovu selektor Slavoljub Muslin, koji je i sam doživeo prvi neuspeh na klupi tima koji je preuzeo proletos.

"Mislim da je pri rezultatu 1:0 sudija mogao da svira penal za nas, uostalom kao što je to učinio za Ukrajinu kasnije, ali nema veze, idemo dalje. Znamo gde smo i šta smo, nastavljamo da radimo i idemo ka Rusiji. Istina, put je dalek, ali znamo šta hoćemo".

Što se tiče same utakmice...

"Momcima nemam šta da zamerim, videla se neuigranost, ali za sve ostalo pohvale. Hteli su pobedu, videla se želja. Neki igrači su odigrali dobro, a utiske ćemo sređivati u Beogradu".

Srbiju, kao i ostale evropske reprezentacije, sada čeka duga pauza, sve do marta 2017. kada će kvalifikacije biti nastavljene.

"Imamo dosta vremena do marta i narednog meča u Gruziji. Na kraju bih želeo da čestitam mladima na uspehu i plasmanu na Evropsko prvenstvo. Pomogli smo koliko smo mogli i to je veliki uspeh za naš fudbal", rekao je selektor Slavoljub Muslin.

"Rezultat nije dobar po nas, ali s obzirom na to da nikad nismo igrali u ovom sastavu, mislim da igrom možemo da budemo zadovoljni. Važno je da smo dobro prošli u kvalifikacijama", ne ostavlja dilemu Aleksandar Katai.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar