EP: Košarkašice Srbije počele pripreme za Luksemburg i Ukrajinu

Ženska košarkaša reprezentacija Srbije započela je treninge pred kvalifikacione utakmice, koje će u Kraljevu i Nišu igrati protiv Luksemburga, odnosno Ukrajine.

Košarka 16.11.2016 | 09:15
EP: Košarkašice Srbije počele pripreme za Luksemburg i Ukrajinu
Naš tim do polaska u Kraljevo radiće u halama „Vizura“, „Ranko Žeravica“ i „Šumice“ u Beogradu, a u prvoj fazi zajedno sa bronzanim iz Rija Tamarom Radočaj, Nevenom Jovanović, Sarom Krnjić, Aleksandrom Crvendakić i Draganom Stanković treniraće i mlade i perspektivne košarkašice na koje naš nacionalni tim treba da se osloni u budućnosti.

– Naša akcija će se odvijati iz dva dela. Za prvu utakmicu pozvala sam neka nova lica, mlade igračice iz domaće lige, kao i one koje trenutno igraju u dobroj formi u svojim klubovima. Do utakmice sa Luksemburgom imaćemo šest treninga, što je meni sasvim dovoljno da se odlučim za sastav protiv Luksemburga. U Nišu ćemo izaći u najjačem mogućem sastavu, sa željom da kvalifikacije završimo što bolje i da kao prve odemo na Evropsko prvenstvo. Naravno, za duel protiv Ukrajine pridružiće nam se i ostale devojke iz Rija, jer one treba da završe ovaj ciklus – istakla je selektorka Marina Maljković, a prenosi sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Utakmica protiv Luksemburga igra se u subotu, 19. novembra u novoj sportskoj dvorani u Kraljevu, dok je duel protiv Ukrajine na programu u sredu, 23. novembra od 18 časova u niškoj dvorani Čair. Na obe utakmice ulaz je slobodan, a iz Košarkaškog saveza Srbije pozivaju navijače da dođu u što većem broju i pruže podršku najboljoj košarkaškoj reprezentaciji u Evropi.

Izvor: KSS

Komentari / 0

Ostavite komentar