Ko više troši na ljepotu - muškarci ili žene?

Muškarci svakog meseca troše sve više novca na lepotu.

Moda i ljepota 15.11.2016 | 10:18
Ko više troši na ljepotu - muškarci ili žene?
Novo istraživanje je pokazalo da su muškarci spremni da plate visoku sumu kako bi izgledali dobro i da u kozmetiku, odeću, obuću i slične stvari troše više nego žene.

Istraživanje koje je sprovela osiguravajuća kuća “Suncorp” na 1.000 muškaraca, pokazalo je da mlađi muškarci u proseku troše 493 dolara mesečno kako bi izgledali dobro, dok žene u tu svrhu izdvajaju 390 dolara.

"Muškarci su danas mnogo više zainteresovani za modu i trendove nego ranije. Više ne koriste samo balzam posle brijanja - sada kupuju sve vrste kozmetike, od krema, proizvoda za kosu, do parfema", kazao je analitičar Mark Mekrindl.

On ističe da rezultate istraživanja može potvrditi odlazak u bilo koji tržni centar, supermarket ili drogeriju.

"Dovoljno je da odete na odeljenja u kojima se nalaze proizvodi za kosu kako biste videli da muškaraca ima jednako kao i žena", kaže Mark McCrindle.

Menadžerica Suncorpa Danniele Sim navodi da su rezultati istraživanja pokazali da su se navike mladih promijenile.

"Istraživanje je pokazalo da se ljudi u 20-im godinama suočavaju s različitim prioritetima, od štednje za kućni budžet do ručka u restoranu i odlaska na odmor. Skoro polovina ispitanih muškaraca izjavila je da ne želi da propustiti društvena dešavanja, dok druga polovina brine o tome da li će moći da kupi nekretninu ili plati hipoteku", kazala je Sim.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar