Najstariji napadač na svijetu obnavlja ugovor, igraće i u šestoj deceniji!

Kazujoši Mijura, najstariji golgeter na planeti, ne pomišlja da okači kopačke o klin, a fudbal će profesionalno igrati i u šestoj deceniji.

Fudbal 18.11.2016 | 10:00
Najstariji napadač na svijetu obnavlja ugovor, igraće i u šestoj deceniji!
Ovaj 49-godišnjak je, naime, odlučio da prihvati ponudu Jokohame za produžetak saradnje do kraja 2017, a on će 26. februara napuniti tačno 50 godina.

Kada je Mijura počeo profesionalno da igra fudbal, i to u brazilskom Santošu, te 1986. Kristijano Ronaldo je imao samo godinu dana, a Lionel Mesi još nije bio rođen.

Legendarni japanski napadač je tresao mreže i u dresovima Korićibe, Kavasakaija, Đenove, zagrebačkog Dinama, Kjotoa, Kobea i, konačno Jokahome, u kojoj je od 2005, a koju je privremeno napustio zbog nastupa za Sidnej.

Za reprezentaciju Japana je od 1990. do 2000. igrao 89 puta i sa 55 golova drugi je najbolji strelac u istoriji selekcije iz "zemlje izlazećeg sunca". Više pogodaka, 80, dao je samo Kunišige Kamamoto, koji je reprezentativnu karijeru završio 1977.

Kazujoši Mijura je u ovoj sezoni dvaput bio strelac za Jokohamu, koja je trenutno osmoplasirana u drugoj japanskoj ligi.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar