Još jedan stečaj Vojina Mitrovića

Narodni poslanik Vojin Mitrović pokrenuo je stečaj i nad „Panafleks MV“, kćerkom firmom bijeljinskog „Panafleksa“ po istom receptu kao i sa matičnim preduzećem: neplaćanje obaveza prema njegovom „Oktan prometu“, otvaranje stečaj i kupovina imovine za mali iznos novca.

Republika Srpska 14.11.2016 | 15:50
Još jedan stečaj Vojina Mitrovića
„Panafleks MV“ Mitrović je osnovao kao paralelno preduzeće „Panafleksa“ kojem su bili blokirani račune zbog neplaćanja poreza i drugih obaveza.

Iako „Panafleks MV“ postoji samo na papiru i ima samo jednog zaposlenog, u svom vlasništvu ima tri mašine, repromaterijal i gotove proizvode.

Mitrović se sjetio kako da i to preuzme, ispostavljajući im fakturu za neplaćanje zakupa njegovom „Oktan prometu“ od blizu 130 hiljada KM.

U postupku otvaranja stečaja nad „ Panafleks MV“, danas je u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini saslušan direktor ovog preduzeća Zoran Pribišić koji je od kraja 2011. godine prijavljen kao jedini zaposleni radnik.

Od imovine, konstatovano je na ročištu, preduzeće ima tri mašine za obradu metala, koje nisu u upotrebi, repromaterijal i gotove proizvode, sveukupne knjigovodstvene vrijednosti oko 150.000 KM.

Objašnjeno je da preduzeće „Panafleks MV“ na osnovu pravosnažne izvršne presude duguje „Oktan prometu“ 129.896 KM na ime zakupa prostora i režijskih troškova.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH od „Panafleks MV“ takođe potražuje oko 34.600 KM  na ime PDV-a po osnovu prodatih mašina u postupku prinudne prodaje.

S obzirom da je nad matičnim preduzećem „Panafleks“ u međuvremenu okončan stečajni postupak, te da je ono likvidirano i izbrisano iz sudskog registra, direktor Zoran Pribišić je potvrdio da preduzeće „Panafleks MV“ postoji samo na papiru, sa već iskazanim obavezama.

„Stoodstotni vlasnik preduzeća „Panafleks MV“ bilo je preduzeće „Panafleks“. Osim mene, kao ovlaštene osobe, niko drugi ne radi u ovom preduzeću. Bez skupštine akcionara, koju nemamo, ne mogu ništa ni prodati od preostale imovine“, izjavio je Pribišić.

Preduzeće „Panafleks MV“ obavljalo je djelatnost u periodu od 2006. do 2010. godine, kada su i ovoj kćerki firmi blokirani žiro – računi zbog dugovanja prema bankama.

Ovo preduzeće je i u 2013. godini obavljalo djelatnost, da bi krajem te godine žiro – račun preduzeća definitivno bio blokiran po osnovu više sudskih rješenja.

Očito je da je jedini cilj ovog preduzeća bilo izbjegavanje plaćanja obaveze prema zaposlenima i državi.

Nastavak ročišta za utvrđivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka za „Panafleks MV“ zakazan je za 21. decembar.

Portal CAPITAL je krajem prošle godine objavio da je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vojin Mitrović kupio na licitaciji fabriku „Panafleks“ koju je prethodno kao većinski vlasnik „gurnuo“ u stečaj, a 39 radnika ostavio bez posla i više od 20 zarađenih plata.

Izvor: Capital

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

MIG 21

14.11.2016 15:32

On je dokaz pljacke i lopovluka al legalnog Bog je skidam kapu.

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

14.11.2016 16:05

Ti što tako olako izgovaraš ime Božije i upoređuješ Boga sa Vojinom Mitrovićem neznaš šta je BOG isto kao i On. Ali ćete saznati kada dođete na SUD.

Name

Zool

14.11.2016 15:47

Guraj dalje.

ODGOVORITE
Name

Direkt

14.11.2016 16:09

Šojićeva škola mućkanja u skladu sa propisi.

ODGOVORITE
Name

Hiti

14.11.2016 17:14

Od onakve firme koja se zvala mladost panaflex i jedine u evropi sa 100ma zaposlenih i platama ko u njemackoj , Ljudi isli prosit djevojke u radim odjelima od ove firme toliko su bili ponosni sto rade za tu firmu .I kad cujem da RS zeli biti samostalni drzava samo se nasmijem. Moje pitanje :Od cega bi narod zivio i gdje bi radio? I kad bi radio kome bi prodavali? Moj savjet borite se za drzavu BiH jer samo tako mozete imati bolji i pravedniji zivot. Na to imate pravo . IAli MATI PRAVO JE JEDNO ALI ZA SVAKO PRAVO SE MORAS BORIT I IZBORIT.. Nista ne dolazi samo po sebi.

ODGOVORITE
Name

Dragan

15.11.2016 08:37

Klempo sa papcima.

ODGOVORITE