Čačanin najbolji mladi fotograf na svijetu

Šesnaestogodišnji Čačanin Martin Stamenković najbolji je mladi fotograf na svetu. Zlatnu medalju na svetskoj izložbi mladih autora u Luksemburgu osvojio je za fotografiju „Brat“.

Srbija 13.11.2016 | 21:47
Čačanin najbolji mladi fotograf na svijetu
Informacija da je žiri najveće međunarodne izložbe odlučio da u kategoriji autora od 16 do 21 godine najviše priznanje dodeli čačanskom srednjoškolcu, u dom Stamenkovića stigla je elektronskom poštom.

„Prelepo smo se osećali i još nisam svestan da sam prvi u svetu u toj kategoriji“, otkriva Martin Stamenković.

Martin se za fotografiju zainteresovao pre nekoliko godina, a da će portret njegovog brata, zabeležen mobilnim telefonom, obići svet i dobiti prestižnu nagradu na izložbi u Luksemburgu nije očekivao.„Konkretno radim najviše portrete, tako da se fokusiram na to što najviše treba toj osobi da se istakne. Ili oči, ili pege ako ima ili nešto slično, tako da se uglavnom fokusiram na to zbog čega sam izabrao tog modela,“ kaže Stamenković.

Nedavno je osvojio i prvo mesto za kolekciju na omladinskoj izložbi Foto-saveza Srbije.

Uspeh na svetskoj izložbi mladih autora u Luksemburgu mladom Čačaninu je veliki podstrek na putu ostvarenja svog sna.Izvor: RTS
Foto: RTS

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jovan

14.11.2016 09:51

Bravo Maestro. Samo begaj iz ovog tamnog vilajeta!

ODGOVORITE
Name

re

14.11.2016 12:38

Sto bi bjezao iz Srbije.Momak zivi u prelijepoj Srbiji koja ima oko 8 miliona stanovnika i sa ostalim Srbima u regiji blizu 10 miliona,svoj je na svome,ima svoju zemlju,kucu,stan,svake godine ljetovanja,zimovanja,koncerti,soping,putovanja,druzenje sa turistima.Zato balijo govori u svoje ime a Srbe zaobidji.A za ovog momka svaka cast.

Name

fico

14.11.2016 10:00

Pa i najbolji fotograf na svijetu za vjencanja je Srbin iz Krusevca i stvarno su mu fotografije bozanstvene.

ODGOVORITE