Uhapšeni u "Pravdi" predati Tužilaštvu

Tužilaštvu Kantona Sarajevo predato je 14 lica osumnjičenih za organizovani kriminal, pranje novca i korupciju, koja su uhapšena u okviru policijske akcije "Pravda", rekla je Srni portparol ovog tužilaštva Azra Bavčić.

Bosna i Hercegovina 12.11.2016 | 11:55
Uhapšeni u "Pravdi" predati Tužilaštvu
Oni će biti zadržani 24 časa, a nakon što ih ispitaju, postupajući tužioci će odlučiti o daljim mjerama.

Bavčićeva je naglasila da se akcija nastavlja i da je izvjesno hapšenje još nekoliko lica koja se dovode u vezu sa ovom organizovanom grupom.

Među uhapšenim su bivši ministar unutrašnjih poslova takozvane Republike BiH Alija Delimustafić, nekadašnji tjelohranitelj Alije Izetbegovića Jusuf Škrijelj, sarajevski advokat Emir Karača, radnik opštine Stari Grad Lejla Cerić, bivši pravobranilac sarajevske opštine Stari Grad Suada Hadžić i stručnjak za saobraćaj Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo Hajrudin Omerbegović.

Federalni mediji objavili su da su uhapšeni i Samira Skorupan, Muamer Pita, Nihad Druškić, Muhamed Hadžiomerović, Edina Mutevelić, Kemo Kapur, Edin Banović i Pero Vuković.

Akcija "Pravda" juče je provedena u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu, te na području Hrvatske.

Pretreseno je 60 lokacija na području BiH i Hrvatske, što je rezultat višemjesečne istrage Tužilaštva Sarajevskog kantona.

Akciju je sprovela Federalna uprava policije u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH i USKOK-om u Hrvatskoj. 

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vidi

12.11.2016 12:56

Sto je Lepa Zelena boja ispred zgrade.

ODGOVORITE