Obradović poslije najtežeg poraza u karijeri: Moja krivica je najveća!

Srpski trener preuzima odgovornost na sebe za najubedljiviji poraz koji je doživeo u Evroligi.

Košarka 12.11.2016 | 13:15
Obradović poslije najtežeg poraza u karijeri: Moja krivica je najveća!
Žejko Obradović je najtrofejniji trener u istoriji evropske košarke, oborio je mnoge rekorde, jedan je od simbola Evrolige, sveukupno je najveći trener kojeg je košarka u Evropi imala. Ali i njemu se dešavaju porazi. Doduše, ovaj kao večeras mu se nikada ranije dogodio.

Poraz od 34 poena razlike u Vitoriji protiv Baskonije je najubedljiviji koji je srpski stručnjak doživeo tokom takmičenja u Evroligi. A takmiči se već dve i po decenije...

„Nije mi se često u karijeri dešavalo ovo što sam doživeo večeras. Igrali smo jako loše, a moram da priznam da je i Baskonija odigrala odličnu utakmicu. Čestitam im, odigrali su jako dobro, bili veoma agresivni u odbrani i napadu, dobro su nas pročitali“, rekao je Obradović posle meča.

On ističe da nije mogao da zaustavi rezultatsku katastrofu.

„Probao sam da pripremim ekipu za ovo, ali sve što smo radili na terenu - bilo je potpuno drugačije. Kada jedan tim odigra ovako kao što smo mi večeras, onda je odgovornost na treneru. Biće veoma zanimljivo da vidimo reakciju igrača sada. U nedelju igramo protiv Galatasaraja, u utorak protiv Makabija u Tel Avivu, potom sledi Efes u četvrtak u Evroligi, pa potom opet ide prvenstvo... Veoma, veoma težak raspored“.

Upitan da prokomentariše šta je rekao svojim igračim posle ovakvog debakla, Obradovićje smireno odgovorio:

„Rekao sam im vrlo jednostavne stavri. Rekao sam im da žive u prošloj sezoni. Oni su mislima u prošloj sezoni. Svi o nama pričaju drugačije zbog te prošle sezone, govore kako smo „sigurni učesnici F4 turnira“, pričaju o osvajanju Evrolige itd...Pokušao sam da objasnim mojim igračiuma da je ovo potpuno drugačija priča i sezona. Sada imate 16 odličnih timova, mogo teških rivala, mnogo putovanja i dosta teških utakmica“, rekao je Obradović. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar