"Princ sa Neretve" savjetovao Baždarevića...

Trening fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u petak uveče na Olimpijskom stadionu u Atini posmatrao je i Duško Bajević, proslavljeni bh. trener i živa legenda mostarskog Veleža.

Fudbal 12.11.2016 | 13:00
"Princ sa Neretve" savjetovao Baždarevića...
Prije nego su bh. fudbaleri izašli na teren, Bajević je dugo razgovarao sa selektorom Mehmedom Baždarevićem. Dva nekadašnja asa fudbala u bivšoj SFR Jugoslaviji ponajviše su pričala o načinu igre Grka, odnosno potencijalnim šansama koje bi Edin Džeko i društvo mogli iskoristiti u igri bivših prvaka Evrope.

Bajević večeras nije bio raspoložen da daje izjave medijima i nije htio konkretno govoriti o detaljima razgovora sa selektorom fudbalske reprezentacije BiH.

Na Olimpijskom stadionu u Atini večeras su trenirali svi fudbalski reprezentativci BiH, uključujući i Seada Kolašinca kojeg su saigrači na travnjaku dočekali aplauzom, a koji im se, ipak, priključio danas. Trening je bio otvoren samo prvih 20 minuta, i to isključivo za bh. novinare.

"Vjerujemo da će i Sead Kolašinac koji je imao problema sa stomačnom virozom proteklih dana biti OK i spreman za utakmicu", istakao je Baždarević, a o razgovoru sa Bajevićem kroz smijeh naglasio:

"Baš smo se fino ispričali."

Inače, trening BiH večeras je kasnio 20 minuta. Razlog? Iz Fudbalskog saveza Grčke nisu se pobrinuli za adekvatnu policijsku pratnju autobusa koji je dovezao "zmajeve" na Olimpijski stadion, te su "zapeli" u saobraćajnoj gužvi na putu kroz grčku metropolu.

Drugu i posljednju provjeru pred utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo "Rusija 2018" Baždarevićevi izabranici imat će sutra (subota, 12. novembra) na stadionu "Jorgos Karaiskakis", gdje će se u nedjelju i suprotstaviti Grčkoj.

Utakmica Grčka - BiH igra se u nedjelju, 13. novembra, sa početkom u 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po srednjoevropskom vremenu. Poslije tri odigrana kola u Grupi H Belgija i Grčka imaju po devet, BiH šest, Estonija tri, dok su Kipar i Gibraltar bez bodova.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar