U velikom stilu hoću na prvo mjesto

Srpski teniser Novak Đoković rekao da fizički i mentalno spreman ulazi na završni turnir u Londonu i poručio da godinu želi da završi u velikom stilu i povratkom na prvo mjesto. Prvi meč na turniru Novak Đoković će igrati u nedjelju protiv Dominika Tima.

Tenis 11.11.2016 | 16:38
U velikom stilu hoću na prvo mjesto
"Postoje periodi u karijeri kada rezultati nisu onakvi kakve priželjkujete. Mislim da je to prilika da postaneš jači, da sjedneš i udahneš duboko... Kada se ne osjećaš komforno i samouvjereno, onda moraš da učiš o sebi. Nekoliko puta sam to uradio i imam vjeru u sebe da mogu da se vratim", rekao je Đoković za londonski Ivning standard.

Đoković je dodao da je naučio životnu lekciju i da je svjestan šta mu je potrebno da se poboljša, ali i vrati na teniski vrh.

"Znam šta sam uradio u prethodnih 10 godina i nikako ne mislim da sam blizu kraja. I dalje uživam u tenisu i želim da se takmičim na vrhunskom nivou, to je moja ljubav. Dok držim reket, imam želju da budem najbolji i osjećam da sam mentalno spreman", rekao je Đoković.

Đoković je ponovio da je Endi Mari zaslužio da bude svjetski broj jedan zbog odlične forme u kojoj se nalazi.

"Mora da mu se oda priznanje za sve što je napravio, njegov niz je neverovatan. Nije sve u mojim rukama i vidjećemo kako će se stvari odvijati. Ipak, počastvovan sam i privilegovan zbog karijere koju imam", poručio je Novak.

Đoković, koji bi u slučaju petog uzastopnog trijumfa u Londonu smenio Endija Marija na prvoj poziciji, ističe da je maksimalno spreman i fokusiran pred Masters u Londonu.

"Osjećam se odlično i radujem se turniru. U Londonu će učestvovati najboljih osam igrača i to mi je posljednja šansa da godinu okončam u stilu", završio je Đoković.

Masters u Londonu igra se od 13. do 20. novembra, Đoković se nalazi u grupi sa Gaelom Monfisom, Milošem Raonićem i Dominikom Timom, dok su u drugoj Endi Mari, Stan Vavrinka, Kei Nišikori i Marin Čilić.

Prvi meč Novak Đoković igra u nedjelju protiv Dominika Tima.

(RTS)

Komentari / 0

Ostavite komentar