"Hvala Gvatemali zbog stava o Kosmetu"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić zahvalio je u Beogradu šefu diplomatije Gvatemale Karlosu Moralesu Moskosi zbog toga što ne priznaje samoproglašeno Kosovo.

Srbija 11.11.2016 | 07:47
"Hvala Gvatemali zbog stava o Kosmetu"
Dačić i Karlos Morales Moskosa potpisali su u Palati Srbije Sporazum o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša, a predstoji ukidanje viza za sve druge vrste pasoša što je Dačić najavio za svoju posjetu Gvatemali.

Šef diplomatije Srbije je poslije sastanka s Moralesom rekao da je Gvatemala prijateljska zemlja, s kojom su odnosi "tradicionalno dobri", ali ekonomska saradnja nije razvijena.

Kako je naveo, Srbija i Gvatemala pripremiće Memorandum o političkim konsultacijama dva ministarstva spoljnih poslova i radiće na povećanju ekonomske saradnje.

Ministar spojnih poslova Gvatemale je izjavio da će njegova zemlja nastaviti da podržava teritorijalni integritet Srbije.

Morales je novinarima rekao da je s Dačićem razgovarao o bilateralnoj i multilateralnoj saradnji, o unapređivanju odnosa, i da ga je pozvao u posjetu Gvatemali.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kal

11.11.2016 06:54

Ja čudne budale ovog ministra 90% srba nije ni čulo za Gvatemalu.

ODGOVORITE
Name

CH

11.11.2016 08:57

Gospodine takvi kao vi sigurno ne.