''Prešao je igricu'' u Evertonu, transfer bomba otkucava!

Lukaku je zvezda sledećeg leta! „Ako je Patrik Klajvert mogao da uspe u Barseloni, zašto ne bi i Romelu“.

Fudbal 11.11.2016 | 18:00
''Prešao je igricu'' u Evertonu, transfer bomba otkucava!
Kako je Everton uspeo da zadrži Romelua Lukakua prošlog leta i dalje nije mnogima jasno. Belgijanac je bio želja brojnih velikih klubova. Od Juventusa, preko Pari Sen Žermena do Čelsija. Čak je i Bajern motrio na njega. Ako se zna da mu je menadžer MinoRajola, delovalo je kao zicer da će ostavriti neki veliki transfer.

Everton je okačio cenu od 80.000.000 evra i možda je to obeshrabrilo zainteresovane klubove da kupe sjajnog napadača. Ali nema dileme da je Lukaku u ovom trenutku jedna od potencijalnih transfer bombi i da je malo kalsičnih „devetki“ na svetu takvohg kvaliteta, a da su tako maldi i već imaju dovoljno iskustva.

Sve ukazuje na to da je Everton prošlog leta samo odložio ono što je neminovno i da će na kraju sezone morati da kapitulira i proda Lukakua u nekom mega transferu. Tako nešto se može zaključiti i iz današnjih reči Evertonovog trenera Ronalda Kumana.

„Pružio sam mu poverenje i on je prepoznao da je za njegov razvoj dobro da ostane još jednu sezonu u Evertonu i nastavi da napreduje. Nas dvojica imamo veoma dobar odnos i međusobno poštovanje. A šta će biti nakon ove sezone, to već niko ne zna...“, rekao jeKuman.

Svestan je Holanđanin da Lukaku ne može da ostane imun na pozive većih bogatijih klubova. Sportski i finansijski interesi mu govore da je bolje da ode.

„Ako Romelu odluči da ostane do kraja karijere u Evertonu, biće svestan da je propustio neke velike šanse. Njegov potencijal i kvalitet nadmašuju Everton kao konačnu detsinaciju“.

Na kraju je Kuman otišao toliko daleko da je Lukakua zamislio u dresu Barselone.

„Patrik Klajvert je bio takođe mlad centarfor, a imao je fantastičnu karijeru. Na kraju je došao do Barselone. Zašto to ne bi uspeo i Lukaku“? 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar