Nema izlivanja rijeka na području Bijeljine

Na području Grada Bijeljina za sada nema opasnosti od izlivanja Drine, saopštio je na vanrednoj konferenciji za medije šef Odsjeka za Civilnu zaštitu Drago Ristić.

Republika Srpska 09.11.2016 | 12:15
Nema izlivanja rijeka na području Bijeljine
"Registrovan je rast nivoa Drine i rječica na području grada Bijeljina, ali nema izlivanja iz korita. Intenzivno pratimo stanje na terenu i shodno potrebama preduzimaćemo planirane mjere", naveo je Ristić, dodavši da su obilne padavine u gornjem toku Drine izazvale rast vodostaja ove rijeke na području grada Bijeljina.

Protok Drine na Hidroelektrani Zvornik jutros u 10:00 časova iznosio je 1.710 metara kubnih u sekundi, na Hidroelektrani u Višegradu 1.512 metara kubnih u skendi, a na Hidroelektrani u Bajinoj Bašti 1.680 metara kubnih u sekundi.

"Očekivanja su da će se ovaj protok zadržati u toku dana, te da će u narednom periodu doći do blažeg opadanja. To je rezultat koordiniranih aktivnosti nadležnih organa Republike Srpske i Crne Gore, te je smanjen protok na Hidroelektrani 'Mratinje' i regulisan je protok na ostalim Hidroelektranama koje se nalaze uzvodno u odnosu na teritoriju grada Bijeljina", pojasnio je Ristić, dodajući da je rijeka Drina trenutno u koritu i da ako ne bude povećanja protoka ona se neće izliti.

On je upozorio da bi do izlivanja eventualno moglo doći u priobalnom dijelu Janje, a da za sada Popovi i Amajlije nisu ugroženi.
Vodostaj rijeke Save je znatno ispod nivoa redovne odbrane od poplava.

(BN televizija/Gradska uprava)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Šta sad

09.11.2016 23:24

Pa zar nečete početi sa izgradnjom nasipa

ODGOVORITE