Truli kupus prodaju umotan u listove

Misleći da kupuju kupus “varaždinac” brojni Banjalučani su naseli na trik vještog prodavca koji im je prodao trulež umotanu u listove ove vrste!

Republika Srpska 09.11.2016 | 09:30
Truli kupus prodaju umotan u listove
Kupus koji važi za kvalitetnu sortu za kiseljenje "planuo" je sa jednog od kamiona na banjalučkoj Novoj pijaci proteklih dana. Vješti, ali još uvijek nepoznati prodavac, Banjalučanima je "uvalio" ko zna koliko vreća običnog bijelog i trulog kupusa umotanog u listove "varaždinca".

Jedan od prevarenih Banjalučana koji je na pijaci pazario pet vrećica kupusa misleći da se radi o "varaždincu", ispričao je da se zaprepastio kada je shvatio da je nasjeo na trik prodavca koji mu je prodao obični truo kupus.

"Da ga vidim, morao bih da mu čestitam na prevari. Ubijedio me da je 'varaždinac', ta neka sorta koja je kvalitetnija, a onda i da moram da čekam tri dana dok ne otvorim vreće, dok sazri. Rekao mi je da ga je tek obrao i da mora da stoji koji dan dok sazri. I ja sam tako i uradio. Kad sam otvorio vreće i počeo da odmotavam bijeli i to još truo kupus, sebi nisam mogao da dođem. Svaka glavica je bila umotana u dva lista 'varaždinca' a ja sam kupio pet vreća toga. Još sam u šoku, svaka mu čast kako me prevario". priča on.

Na slikama koje je poslao, vidi se dobro kako je bijeli obični kupus zamotan u listove druge sorte. On kaže da je slike napravio da može da pokaže prijateljima. Kaže da je dobro prošao zato što je kupio manju količinu.

"Kupio sam svega pet vrećica po četiri marke, odnosno izgubio sam 20 maraka. Da je barem taj bijeli valjao, pa da ga iskoristim, već je i on bio truo. Međutim, čovjek ispred mene kupio je sigurno 20 vrećica. Sumnjam da se smijao kao ja. Bila je velika gužva na pijaci taj dan, kupovali su ljudi mnogo od tog prodava, ali niko od nas nije gledao ko je i šta je. Osim toga, dobro se zaštitio pričom o čekanju da kupus sazri za tri dana. Toga se nikad ne bih sjetio", priča naš sagovornik.

Slučaj nije prijavljen

Šalu na stranu, iako se prevarant dobro potrudio i cijelu noć umotavao svaku glavicu pojedinačno u listove druge sorte da bi ga prodao po cijeni koja je možda jednu marku skuplja, za sada još nema informacije da li se neko obratio nadležnima i prijavio slučaj.

U Inspektoratu Republike Srpske kažu da nije bilo prijava ovog slučaja.

(srpskacafe.com)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

09.11.2016 09:42

A ŠTA NAMA IZ VLADE PRODAJU "SVE JE TRULO" PA NIKO NE REAGUJE.

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

09.11.2016 10:07

I treba neka su vam podvalili. Hoćete hrvatski a nećete srpski.

ODGOVORITE
Name

Grunf

09.11.2016 11:54

Varaždinac je sorta sto ne znaci da je iz Varaždina.Kod nas npr svi piju tursku kafu a ona stigla iz Brazila.Ja imam Njemačkog Ovčara koji nikada nije vidio Njemačku.