Mićo Mićić i zvanično gradonačelnik

Današnjom dodjelom sertifikata u Centralnoj izbornoj komisiji BiH, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je i zvanično preuzeo dužnost gradonačelnika u novom mandatu, dobijenom na lokalnim izborima 2016. godine.

Republika Srpska 08.11.2016 | 22:42
Mićo Mićić i zvanično gradonačelnik
Tom prilikom, gradonačelnik Mićić je najavio da će, zajedno sa svojim timom, u punom kapacitetu raditi na realizaciji započetih i planiranih projekata:

"Prva dva prioriteta su zaštita Semberije od poplava i privlačenje novih investitora koji će otvoriti nova radna mjesta. To su dva važna preduslova za povećanje standarda naših sugrađana, kao i za ostvarenje drugih planiranih projekata.

Među tim projektima se izdvajaju unapređenje uslova za studiranje u Bijeljini, uključujući izgradnju studentskog kampusa, izgradnja nove sportske dvorane, izmještanje autobuske stanice iz centra Grada, unapređenje turističke ponude, uređenje dijela Bijeljine oko kanala Dašnica... Imamo četiri godine da ostvarimo planirano i vjerujem da ćemo uspjeti, pošto su ovi planovi realni i potrebni našem Gradu", ocijenio je Mićić.

On je izrazio očekivanje da će većina u Skupštini Grada koju čini 19 odbornika biti stabilna:

"Imali smo iskustvo sabotiranja u Skupštini prethodnih mjeseci i svima je jasno da je takva politika bila štetna po interese ovog Grada. Vjerujem da će sve stranke zastupljene u lokalnom parlamentu shvatiti da je takva politika bila pogubna. Otvoreni smo za saradnju i sa ostalim odgovornim strankama zastupljenim u Skupštini i nećemo dozvoliti da se ponovi blokada rada lokalne uprave u Bijeljini", bio je jasan gradonačelnik Mićić.

Gradska uprava Bijeljine