SLS: Sikimić za pobjedu Zvezde u Čačku!

Crvena zvezda zabeležila je minimalnu pobedu nad Borcem u Čačku u poslednjem subotnjem meču 15. kola Superlige – Zvezda 1:0 (0:0). Fudbaleri Čukaričkog pobedili su Voždovac sa 2:1, dok je Napredak na gostovanju sa 3:1 bio bolji od Bačke u utakmicama 15. kola Superlige Srbije.

Fudbal 05.11.2016 | 22:15
SLS: Sikimić za pobjedu Zvezde u Čačku!
Šampion Srbije, ekipa Miodraga 'Grofa' Božovića zabeležila je 12. trijumf, pa sada ima šest bodova više od drugoplasirane Vojvodine, sedam od kruševačkog Napretka, a devet od Partizana, koji ima meč manje.

S druge strane, 'Zebrama s Morave' nije pomogao ni dolazak Mladena Dodića na klupu, pošto su pretrpeli i deveti neuspeh i imaju samo osam bodova na poslednjem mestu na tabeli.

Crveno-beli iz Beograda napadali su i dominirali tokom većeg dela susreta u Čačku, po katastrofalnom terenu, ali su tek u 72. minutu uspeli da stignu do pogotka vrednog tri boda.

Rezervista Slavoljub Srnić, samo nekoliko minuta po ulasku na teren, sjajno je prošao po desnom krilu, ušao u kazneni i potom poslao loptu do usamljenog Predraga Sikimića, kome nije bilo teško da sa dva metra pogodi praznu mrežu.

Zvezda u narednoj rundi, posle reprezentativne pauze, 19. novembra dočekuje Metalac iz Gornjeg Milanovca, dok će Borac u goste u Kruševac.

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su Voždovac sa 2:1, dok je Napredak na gostovanju sa 3:1 bio bolji od Bačke u utakmicama 15. kola Superlige Srbije.

Spartak je u Subotici sa 1:0 pobedio Mladost iz Lučana, dok su Rad i Metalac iz Gornjeg Milanovca na Banjici igrali nerešeno 1:1.

Čukarički je na svom terenu nadigrao Voždovac i na kraju došao do treće pobede u poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima i tako najavio izlazak iz serije loših rezultata.

Ekipa Gordana Petrića povela je golom Marka Docića u 29. minutu, da bi isti igrač u 54. iz jedanaesterca povisio na 2:0.

Voždovac je u nastavku utakmice zaigrao nešto ofanzivnije, pa je u 88. minutu preko Jovana Stojanovića uspeo da umanji poraz.

Čukarički ima 13 bodova posle 15 utakmica u Super ligi, te zauzima 13. mesto na tabeli, dok je Voždovac 12. sa 14.

Napredak je u Bačkoj Palanci protiv istoimene ekipe iz tog grada trijumfovao sa 3:1 i tako upisao šesti uzastopni prvenstveni trijumf posle kog je, makar do sutra, izbio na treće mesto na tabeli Super lige.

Golove za Napredak postigli su Aleksa Vukanović u šestom, Ibrahima Mame N'Diaje u 18, a u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena stigli i do trećeg gola preko Nikole Petrovića.

Jedini gol za Bačku postigao je Luka Luković u 43. minutu.

Spartak je pobedom protiv Mladosti okončao seriju od tri uzastopne neršene utakmice, a jedini gol u trijumfu protiv ekipe iz Lučana postigao je Nemanja Milić u 38. minutu.

Subotičani imaju 22 boda i zauzimaju sedmo mesto, dok je Mladost šesta sa 25.

Metalac je na Banjici protiv Rada nastavio seriju utakmica bez pobede, iako je tokom većeg dela meča bio u prednosti, pošto je Valberto Kaisedo u šestom minutu doveo tim iz Gornjeg Milanovca u vođstvo.

Rad je do izjednačenja stigao u 69. minutu autogolom Ersana Rovčanina, da bi u 84. Marko Stanojević promašio jedanaesterac kojim je domaćin mogao do pobede.

Rad zauzima osmo mesto sa 19 bodova, dok je Metalac deveti sa 17.

Superliga Srbije – 15. kolo:

Čukarički – Voždovac 2:1 (1:0)
Docić 29, 54 (p)- Stojanović 89

Bačka – Napredak 1:3 (1:2)
Luković 43 - Vukanović 6, Ndaje 43, Petrović 90+3

Rad – Metalac 1:1 (0:1)
Rovčanin 69(ag) - Kaisedo 6

Spartak – Mladost Lučani 1:0 (1:0)
Milić 38

Borac Čačak – Crvena zvezda 0:1 (0:0)
Sikimić 72

nedelja:

13.30 Javor – Radnički Niš
17.00 Partizan – Novi Pazar

petak:
Vojvodina - Radnik 2:0 (0:0)
Ašćerić 54, Meleg 69

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar