Govor iz svlačionice zbog kojeg se trese Italija!

Bufon u centru skandala! Ko se to sklanja Juventusu?! Velikani zaratili...

Fudbal 06.11.2016 | 15:30
Govor iz svlačionice zbog kojeg se trese Italija!
Italijanska fudbalska javnost je uzdramana ovog jutra. Jedan tekst je izazvao mnogo pažnje i naterao obične ljude i čitaoce da biraju između dve strane. Izmađu velikana italijanskog fudbala Juventusa i velikana svetskog sportskog novinarstva Gazete delo Sport.

Povod za tenzije na Čizmi je tekst sa Đanluiđijem Bufonom u glavnoj ulozi koji je jutros objavljen na stranicama uglednog milanskog sportskog dnevnika. U Gazetinom tekstu koji se bavi atmosferom u svlačionici, legendarni golman je dao neke prilično jake izjave koje su uzdrmale ne samo italijanski fudbal, već i atmosferu u Juventusu.

Điđi je poznat kao čovek bez dlake na jeziku ali uglavnom odmerene izjavei ume da nagazi saigrače kada se opuste kao što je to bilo prošle sezone posle Sasuola. Tada je Juve bio u velikoj krizi, a posle Bufonovih nemilosrdnih i ispravnih kritika se sve promenilo i tim je ušao u neverovatnu seriju pobeda.

Ovoga puta su izjave došle posle remija sa Lionom u Ligi šampiona koji bi mogao skupo da košta Juve i baci ga u osmini finala na favorite poput Barselone, Reala ili Bajerna.

Bufon se posebno obratio mlađim igračima i novajlijama kako bi im obajsnio kako stavri stoje u Juventusu i šta se od njih zahteva, a posle njegovog govora u svlačionici je zavladao muk. Potom je Bufon bio jedini igrač koji je davao izjave novinarima u miks zoni.  

Gazeta prenosi vest-bombu da je kapiten Juventusa Đanluiđi Bufon kritikovao svoje igrače zbog njihovog pristupa igri: ”Bufon se izvikao na Juve: Ovako dalje ne ide. U Seriji A i protivnici se sklanjaju, u Evropi ne”.

Čuvar mreže Bjankonera, prema pisanju Gazete, je u svlačionici još rekao da su dva poraza u prvenstvu došla upravo od dva timova koji nisu želeli da bace unapred peškir protiv Juvea (Inter i Milan) a da se u Evropi niko ne predaje. Reči Bufona dolaze posle izjave trenera Sampdorije Đampaola koji je pred televizijskim kamerama izjavio da je namerno izabrao slabiji sastav za utakmicu sa Juventusom kako bi pripremio i suprotstavio najjaču formaciju protiv Intera u sledećem kolu. 

U tekstu je otkriveno i da se Maks Alegri propisno naljutio na Paola Dibalu koji je igrao košarku umesto da se oporavlja od povrede. Ceo tekst se bavi atmosferom u Juventusu i problemima koji su počeli da se pojavljuju i da se reflektuju na rezultate.

Tako piše na starnicama Gazete delo Sport...

Ali se ubrzo oglasio Juventus i saopštio da ništa nije tačno i da je Gazeta izmislila rečiBufona!

Što je prilično jako prodrmalo italijansku javnost koja se polarizovala u izboru kome da veruje.
„Posle interne istarge, Juventus je utvrdio da je sadržaj Gazete delo Sport u tekstu o Bufonu i atmosferi u svlačionici, izmišljen. I da je njegov cilj destabilizacija kluba, njegovih članova i navijača“.

Najzagriženiji tifozi Bjankoneri, forumaši i ostali sektaški privrežni simpatizeri veruju saopštenju klubu i lakše im je da neuspeh opravdaju nevidljivim neprijateljima koji rade o glavi njihovom klubu.

Međutim, veći deo javnosti je na strani Gazete. Milanski sportski dnevnik je najugledniji sportski list na Apeninima, verovatno i u Evropi, ne bavi se tabloidnim tračevima i spekulacijama, ima veoma pouzdane izvore u klubovima i njihova saznanja su proverena i tačna.

Juventinima sigurno nije prijatno što su se neke stvari iz svlačionice pojavile u medijima i što je Bufon nesvesno i nenamerno na neki način devalvirao titule osvojene prethodnih godina. Torinski sportski dnevnik Tutosport je omiljeno glasilo Juventusa kada klub želi nešto da progura u javnost, dok Gazeta ne daje privilegovan status Bjenkonerima i jednako ili više prostora posvećuje milanskim klubovima.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar