Snijeg i poledica u višim predjelima

U Republici Srpskoj putevi su jutros prohodni, ugaženog snijega na kolovozu mjestimično ima u istočnim krajevima, samo u višim predjelima, gdje je moguća i poledica, dok se u nižim predjelima saobraća po suvim ili mjestimično vlažnim i klizavim kolovozima.

Bosna i Hercegovina 04.11.2016 | 09:20
Snijeg i poledica u višim predjelima
Oprez je neophodan na putnim pravcima Sarajevo-Rogatica, prevoj Romanija, preko prevoja Rogoj, na putu Sarajevo-Foča, te prevoja Čemerno, na dionici Vrba-Suva.

Dežurne ekipe preduzeća za puteve izvršile su čišćenje i posipanje na kritičnim dionicama, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U kotlinama i duž rijeka mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani", zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Radi bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja, regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, dionica regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i preusmjeren na lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub aktelne su povremene obustave saobraćaja do 15 minuta, u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Saobraćaj za sva vozila potpuno je obustaljen zbog radova na izgradnji mosta-vijadukta na dionici regionalnog puta Stari Majdan dva-Lamovita.

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Režim saobraćanja, zbog radova, izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Do 5. decembra zbog deminiranja terena na dionici magistralnog puta Tuzla-Ugljevik u mjestu Banj Brdo, lokalitet Simina cesta, u periodu od 8.00 do 16.00 časova biće povremenih obustava saobraćaja u intervalima od 30 minuta, a 15 minuta propuštanja.

Od 8.00 do 16.00 časova, zbog deminerskih radova, biće na snazi privremena obustava saobraćaja na magistralnom putu na dionici Teslić-Kotor Varoš, u mjestu Rujevica. Obustava će trajati 30 minuta, a propuštanje saobraćaja 15 minuta.

Zbog deminerskih radova u mjestu Klakari Donji, opština Brod, biće povremeno obustavljen saoobraćaj na dionici magistralnog puta Brodsko Polje/Brusnica, radnim danima od 8.00 do 15.00 časova.

Povremeno jednom trakom saobraća se na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima, zbog sanacije kolovoza, kao i na putnom pravcu Karanovac-Mitrovići, na mjestu klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na većini puteva u Federaciji BiH jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, a moguća je i poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle, na pojedinim dionicama na manje od 50 metara.

Za danas je planirano asfaltiranje na auto-putu Sarajevo-Tarčin, na isključnoj traci na petlji Tarčin, pa će vozila saobraćati usporeno, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Zbog deminiranja terena povremene polučasovne obustave aktuelne su na magistralnim putevima Stolac-LJubinje, od 7.00 do 16.00 časova, i na regionalnom putu Zavidovići-Olovo, Smajilbašići polje, od 8.00 do 16.00 časova.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vozila saobraćaju usporeno na graničnim prelazima Orašje-Županja i Brod-Slavonski Brod, zbog radova na području Hrvatske.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju vozačima maksimalno opreznu vožnju, kao i da na put u višim predjelima ne kreću bez zimske opreme.

Izvor:Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar