Šapić: Ne krijem - hoću na čelo srpskog olimpizma!

Proslavljeni srpski vaterpolista Aleksandar Šapić najavio je da će se kandidovati na mjesto predsjednika Olimpijskog komiteta Srbije.

Ostali sportovi 04.11.2016 | 14:45
Šapić: Ne krijem - hoću na čelo srpskog olimpizma!
Šapić je u intervjuu za "Nedeljnik" priznao da će pokušati da postane nasljednik Vlada Divca na funkciji prvog čovjeka srpskog olimpizma.

"Kandidovaću se 99 odsto za predsjednika OK Srbije. Smatram da sa svojih 38, 39 godina, kako sportskim iskustvom, tako i poslom kojim se trenutno bavim, mogu znatno da doprinesem radu Olimpijskog komiteta i vratim srpskom sportu ono što je meni vaterpolo dao. Mnogi su mi zamjerali što posljednjih sedam-osam godina praktično nisam participirao više u srpskom sportu. Olimpijski komitet je konačno prilika da se vratim u njega. I nemam šta da krijem - volio bih da budem u prilici da vodim OK Srbije. Bila bi mi to velika čast", rekao je nekadašnji vaterpolista Srbije.

Prema njegovim riječima, uslove za kandidaturu nije podrobno izučavao, ali smatra da ispunjava sve ono što je ispunjavao i Divac kod njegovih prethodnih kandidatura u oba mandata.

"S obzirom da je sadašnji statut i tada bio važeći, ne vidim razlog da tu bude nekih problema".

Šapić je između ostalog izrazio žal što je sportska veličina poput Divca odlučio da ode iz Srbije i naglasio da neće biti statista ukoliko dobije priliku.

"Jedno je sigurno: ukoliko dođem na čelo Olimpijskog komiteta Srbije, u njemu neću statirati, kao što nisam statirao nikada u životu čime god sam se bavio", dodao je on.

Šapić je već nekoliko godina predsednik opštine Novi Beograd, a ambicija mu je da jednog dana bude i gradonačelnik Beograda.

"Mnogi su mi zamerali što poslednjih sedam, osam godina praktično nisam učestvovao u našem sportu. OKS je konačno prilika da se vratim u njega. Nemam šta da krijem, voleo bih da budem u prilici da vodim OKS. Bila bi mi velika čast. Uslove nisam detaljno izučavao, ali sam uvideo da ispunjavam ono što je ispunjavao i Vlade Divac prilikom kandidature u oba svoja mandata. S obzirom da je sadašnji statut bio važeći i tada, ne vidim razlog da bude nekih problema", istakao je Šapić.

Divac OKS napušta "ljut, razočaran zbog svega što mu se desilo" i vraća se u SAD.

"Žao mi je što takva veličina kakav je Divac odluči da ode odavde. To je velika šteta za Srbiju. Eventualne probleme u budućnosti ću komentarisati kad se sa njima suočim. Jedno je sigurno, ukoliko dođem na čelo OKS, u njemu neću statirati, kao što nikad nisam statirao u životu", zaključio je Šapić priču o kandidaturi.

Šapić je rođen u junu 1978. godine u Beogradu, igrao je za Partizan, Crvenu zvezdu, Bečej sa kojim je bio prvak Evrope, Kamolji, Savonu i Šturm. Sa Srbijom je jednom bio svetski šampion, tri puta evropski, a ima i srebro sa Olimpijskih igara iz Atine 2004. Ima ukupno 20 medelja sa reprezentacijom. Nastupioo je 385 puta i drži rekord sa 981 golom.

Izvor: mondo.ba/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar