Pariz - Masters: Ipak ima jedna senzacija - Štruf izbacio Vavrinku!

Stan Vavrinka eliminisan je u trećem kolu Mastersa u Parizu od kvalifikanta Jan-Lenarda Štrufa – 3:6, 7:6(6), 7:6(1).

Tenis 03.11.2016 | 08:15
Pariz - Masters: Ipak ima jedna senzacija - Štruf izbacio Vavrinku!
Švajcarac je dobro počeo, dobio je prvi set za nešto više od pola časa igre i delovalo je da će rutinski proći dalje.

Ipak, drugi set doneo nam je veliku i izjednačenu borbu do samog kraja, to jest do taj-brejka. Tu je Vavrinka imao šansu da stigne do trijumfa, pošto je na 6:5 servirao za meč, ali je Nemac uspeo da se izvuče i sa sjajna tri poena u nizu izborio odlučujući set.

Treći set počeo je jakim pritiskom Štrufa, koji u prvom gemu propušta tri brejk šanse, potom spasava jednu, a zatim koristi četvrtu za vođstvo od 4:3.

Stan je u međuvremenu zatražio tajm-aut zbog bolova u kolenu, ali je na kraju ipak sprečio rivala da na svoj servis stigne do velike pobede i izbori novi taj-brejk.

Međutim, to je bilo sve što je mogao, pošto mu se igra u potpunosti raspala, a Štruf je to maksimalno iskoristio i sa ubedljivih 7:1 zakazao duel sa Džonom Iznerom.

Visoki Amerikanac je nešto ranije savladao veterana iz Španije Davida Ferera kroz dva taj-brejka – 7:6(4), 7:6(4).

Na otvaranju dana, David Gofan bio je bolji od Nikole Maua takođe u dva seta 7:6(5), 6:3, dok je Lukas Puj bio bolji od Felisijana Lopesa u tri posle preokreta – 6:7(1), 6:3, 6:4.

Domaći teniser u narednoj rundi igraće sa Endijem Marijem, koji se dobrano namučio da eliminiše Fernanda Verdaska.

Siguran pred zemljacima bio je Žo-Vilfrid Conga porazivši Alberta Ramosa 6.3, 6:4, Pablo Kuevas bio je izutetno ubedljiv protiv Paola Lorencija 6:2, 6:1, dok je Žilu Simonu pripao triler protiv Roberta-Bautiste Aguta – 2:6, 6:1, 7:6(8).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar