"SDA tražila ubistva i Srba i Muslimana"

Bivši komandant specijalnih jedinica MUP-a Republike Srpske Milenko Karišik rekao je Srni da su, prema nalogu Stranke demokratske akcije (SDA), kriminalci ubijali za vrijeme rata u BiH i Srbe i muslimane, a poslije su te kriminalce likvidirali pripadnici "Ševa", jedinice u okviru muslimanske tajne službe AID.

Bosna i Hercegovina 02.11.2016 | 10:19
"SDA tražila ubistva i Srba i Muslimana"
"Mogu da potvrdim saznanja srpske strane u tom vremenu da je SDA uključila veliki broj lica iz kriminalnog podzemlja, kriminalaca koji su počinili ratne zločine nad Srbima, ali su po nalogu ubijali i neke svoje ljude", rekao je Karišik, komentarišući svjedočenje lidera SBB-a Fahrudina Radončića pred sudom u Prištini u slučaju "Keljmendi", koji je izjavio da je za ubistvo Ramiza Delalića Ćele apsolutno odgovorna "bošnjačka državna mafija da on ne bi otkrio desetak političkih ubistava", što je Delalić najavio dva dana prije smrti.

Prema riječima Karišika, postojala je tajna grupacija, organizacija u okviru AID-a - takozvane "Ševe", koje su ubijale muslimane koji su odradili prljave poslove, pa su tako likvidirani Ćelo Jedan, Ćelo Dva, Juka Prazina, Caco...

"Oni su u nekom vremenu pokušali da procesuiraju te svoje ratne zločince, ali poslije su ih sve likvidirali, da ne bi njihovi zločini izašli na vidjelo", rekao je Karišik, navodeći da je eklatantan primjer pokušaj ubistva generala Sefera Halilovića, za koji su optuženi Srbi.

Podsjetivši na bošnjačke tvrdnje da je u Halilovićev stan, navodno, odnekud doletjela srpska granata koja je ubila članove Halilovićeve porodice, Karišik je dodao da je sam Halilović u svojoj knjizi napisao da je eksploziv podmetnut iznutra.

"To se odnosi i na Tuzlansku kapiju i Markale. Svuda su oni podmetali eksploziv da bi Srbi bili optuživani. U stvari, riječ je o njihovim unutrašnjim obračunima. Oni su veći broj svojih zločinaca sa početka rata u BiH pobili - i Juku Prazinu i oba Ćela i druge. Naravno, sada to polako izlazi na vidjelo", kaže Karišik.

Prema njegovim riječima, kriminalci su ubijali po nalogu SDA, a njih su poslije likvidirali pripadnici "Ševa".

"To je grupa koja stoji iza ubistva Ugljanina, njihovog službenika koji je progovorio o zločinima o kojima sada Fahrudin Radončić govori. Mislim da je ovo politički unutrašnji obračun, ali SDA i dalje kontroliše cijelu priču i učestvovala je sve vrijeme od početka. To je ista SDA od početka. Otišao babo, ostao sin", rekao je Karišik.

On je naveo da su "Ševe" ubijale prema nalogu i da su pobile bošnjačke zločince, ali i one koji nisu bili zločinci, kao što je Jozo Leutar, odnosno one koji su progovorili kada nije trebalo.

"Oni su svoje ubijali poslije. Niko nije dočekao suđenje da se iznese da su oni zločinci, jer oni su se predstavljali kao žrtve. A našim Srbima su podmetali i granate i eksploziv. Uglavnom su ubijali ljude eksplozivom. To su radili specijalizovani segmenti njihovog MUP-a", rekao je Karišik.

On kaže da je evidentno da su ovo sad politička razračunavanja i da se preko suda otkrivaju njihovi prljavi poslovi prema sopstvenom narodu.

"Evidentno je da su Markale, Vase Miskina i drugo, montirane stvari, za koje su Srbi optuženi jednostrano unaprijed", rekao je Karišik, podsjetivši na mišljenje nezavisnih eksperata iz Češke i drugih zemalja u slučaju generala Đukića, koji kažu da granata na Tuzlanskoj kapiji nije ispaljena, nego je ekslozija izvedena na licu mjesta, odnosno da je riječ o terorističkom aktu.

Karišik, koji je i bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske i sadašnji predsjednik Udruženja "Zavet otadžbini", naveo je da postoje ljudi koji nikada nisu pozvani da svjedoče o Markalama, kao što su oni sa sarajevske televizije, među kojima ima i Srba.

Izvor: Srna

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

Dragan

02.11.2016 09:33

SDA je kancer Bosne! Koji bi to normalan Srbin, Hrvat, ili obrazovan Bošnjak dozvolio sebi da ga predvodi pisac 'Islamske deklaracije', ili njegov sin koji nastavlja očevim stopama vraćanja jedne Evropske države u blato Orjenta? SDA okuplja društveni talog, baštini zaostale ideje, povezuje se sa onim snagama u svetu iz kojih je iznedren terorizam... Nema napretka u Bosni sve dok se Bošnjaci ne odreknu tih suludih likova.

ODGOVORITE
Name

Re..Dragan

02.11.2016 09:53

Recimi Dragane sta je onda Baja i njegova snsd.

Name

Srbin

02.11.2016 09:55

Bosna je mrtva, samo je Zapad (SAD) jer je zao, odrzava u zivotu na aparatima. SAD, Srbima rade isto sto su radili americkim domorodcima, sklope dogovor pa ga krse, tim principom su unistili taj autohtoni americki narod. Koliko ja vidim i nama su namjenili istu sudbinu. Jer ne postuju ni ono sto su oni stvorili i za cega bi svako cilizovan i ko drzi do sebe stao, to je njihova kreacija. Ista stvar i na Kosmetu sa Kumanovskim sporazumom tj rezolucijom 1244. Savjeta bezbjednosti koju su potpisali a nikada nisu sproveli u djelo. Njima se jednostavno ne moze vjerovati cak i kada stave potpis oni se ne drze dogovorenog i daju neka objasnjenja zasto ne postuju dogovoreno.

Name

Re

02.11.2016 09:57

Cisti prvo u svojoj avliji , drugi neka to urade isto!!

Name

Realno

02.11.2016 10:12

Ti pročitao "Islamsku deklaraciju" pa znaš šta u njoj piše i prosipaš pamet po portalima.

Name

Tihi

02.11.2016 10:15

Da si realan kao sto nisi bi prvo pogledao šta ti je u vlastitom dvoristu. . Srbin i Hrvat protiv Bakira , Bosnjo protiv Dodika i Covica, Hrvat protiv Dodika i Bakira.Utakmice se igraju već 25 godina. Pobjednici su sva ova trojica a gubitnici su navijači Dragan , Mate, Hasan...

Name

Bosnjak

02.11.2016 10:20

Mislim da si u pravu sve u vezi SDA ali nisi u pravu kada kazes da samo na bosnjacima lezi odgovornost za napredak BIH

Name

Dragan

02.11.2016 10:23

Klasična profiterska organizacija. Prodavci magle! Samo, oni niti su rat započeli, niti novi planiraju. Tu je razlika.

Name

Dragan

02.11.2016 10:29

Realno, jesam, još kao student. Ono izdanje iz '91. godine. Kao Srbinu, ni najmanje mi se nisu dopadale zamisli ni perspektive 'zajedničkog' života koje je ona nudila. Otpor takvoj budućnosti je bio osnovni razlog zbog kog sam uzeo pušku u ruke. Posle toliko godina, ne kajem se zbog toga.

Name

re dragan

02.11.2016 10:54

hahhahahha ne beri brigu,dok je Bosanaca bit će i Bosne,danas je BiH veoma važan faktor u regionu,nikada u svojoj 1000-godišnjoj povjesti nije bolje stajala.Prošla su vremena dogovara cvjetković-maček,tudžman-milošević. islamska deklaracija koje se često latite je bezvrijedan dokumenat,potpuno bezvrijedan,ali eto ti je voliš proučavati.Kreator famozne "islamske deklaracije"nije rušio tuđe bogomolje,tolko od mene.

Name

Dz-Golub

02.11.2016 09:56

Gledati u tuđe dvoriste a svoje nismo ocistili,nije bas na mjestu ali eto ko zna zasto je to dobro???

ODGOVORITE
Name

Re golub

02.11.2016 10:38

A šta je to kod nas prljavo,neka ubistva,eksplozije...šta kaži...Ovo sve potpisujem sto je Karisik rekao,vrijeme će pokazati,nece ni bosnjaci moći tugo zivjeti pod tom hipotekom,progovorice u cilju suzivota kako to vole reci..

Name

potpisujem

02.11.2016 10:21

Dragane potpuno su u pravu.Ako se oni ne odreknu ridjobradog, ovdje ce vrlo brzo biti Sarajevo rokanje ko u Istambulu

ODGOVORITE
Name

Prijedlog

02.11.2016 10:45

Imaš dokaze imaš sud,pa izvoli,nemoj samo reći da tužilaštvo RS-e ne može podnije tužbu. Samo priča bez konkretne akcije je najobičnije politikanstvo.

ODGOVORITE
Name

re

02.11.2016 10:47

E bas si se ti nasao da pametujes. Gledaj u svoju avliju. Sad kad si to rekao i da je istina od sad je laz!

ODGOVORITE
Name

Progovori prvo o ubistvima srpskih heroja

02.11.2016 11:16

Ej moj Milenko , prvo ti progovori ko je ubio Ljubišu Savića Mauzera i Srđana Kneževića, Belog Vuka , srpskih heroja kojima takvi kao ti nisu ni do koljena, ko je ubio Ristu Jugovića ili načelnika CJB Istočno Sarajevo Željka Markovića. Da ti pomognem sa odgovorom: Goran Salihović je opstruisao istrage njihovih i ostalih ubistava a znamo za koga je on radio.

ODGOVORITE
Name

re

02.11.2016 12:31

Sasvim slučajno, nekoliko dana pred ubistvo gospodina Jugovića, javno na TV je jedan visoki funkcioner SDS-a, je rekao: '' Neću da ga vidim na mjestu direktora ''Jahorina'' osiguranja.''

Name

Hoja

02.11.2016 13:48

A da nisu Ševe?!

Name

re

02.11.2016 14:10

Hoja : Ako je Goran Salihović radio za Ševe pa zbog toga stitio i njih a i Miletov i SNSD kriminal onda si u pravu.

Name

opa

02.11.2016 11:16

ovo je otislo predaleko....

ODGOVORITE
Name

Kiki

02.11.2016 11:21

Ma prosla je baka sa kolacima. Sad to vise nije interesantno. Medijski rat je izgubljen.

ODGOVORITE
Name

Psiho-Analitčar

02.11.2016 11:25

pa recimo pitajte Stanimira Petrovića -Laleta, zašto je on tog dana izveden iz reda za hljeb?...sve je slučajno ,što nije namjerno,Zar ne...?

ODGOVORITE
Name

sarajlija

02.11.2016 12:03

Ti si baš psiho...ko biva,izveli iz reda za hljeb nekog njima bitnog jer su znali tačnu minutu kad će pasti granata?Pa dogovorite se više sami sa sobom,jesu li postavili minu ili ispalili granatu.naravno,sami na sebe...