Mesi ne može da bude kapiten Argentine!

“Lionelu nedostaje karakter snažnog vođe i trebalo bi da ga zameni Ramiro Funes Mori”, tvrdi legenda Gaučosa Danijel Pasarela.

Fudbal 03.11.2016 | 08:30
Mesi ne može da bude kapiten Argentine!
Legendarni Argentinac Danijel Pasarela uveren je da Lionel Mesi nije pravi čovek za ulogu kapitena Gaučosa.

Ovakva tvrdnja im težinu jer stiže od čoveka koji je sa trakom na ruci predvodio Argentinu do titule šampiona sveta 1978. godine, a bio je i u timu koji je osam godina kasnije ponovio taj uspeh u Meksiku. Južnoamerička selekcija je bez velikog trofeja još od 1993. godine kada su osvojili Kopa Amerika, a sa Mesijem na čelu izgubili su četiri velika finala (tri u protekle tri godine).

Omaleni Argentinac se prvobitno povukao tokom leta iz nacionalnog tima, ali se potom predomislio i vratio u reprezentaciju koju predvodi novi selektor Egdardo Bauza.

Pasarela je, međutim, doveo u pitanje odluku da se Mesiju opet poveri kapitenska traka jer smatra da je štoper Everona Ramiro Funes Mori bolji izbor za tu ulogu.

“Mesi bi izgubio na značaju kada bi mu oduzeli kapitensku traku Argentine. Ali mislim da Argentina ima velikog lidera u Ramiru Funesu Moriju i da je on čovek koji treba da bude kapiten. Lider ekipe je funkcija koja nema veze sa individualnim igračikim talentom. Divim se Mesiju, ali mislim da nema karakter lidera koji je potreban Argentini, jer su mu misli odlutale daleko”, istakao je Pasarela u intervjuu za čileanski dnevnik El merkurio.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar