LŠ: Poznati prvi učesnici osmine finala, Arsenal i Anćeloti pišu istoriju!

Posle nepotpunog 4. kola Lige šampiona poznati su i prvi učesnici osmine finala Lige šampiona.

Fudbal 02.11.2016 | 10:00
LŠ: Poznati prvi učesnici osmine finala, Arsenal i Anćeloti pišu istoriju!
Među 16 najboljih u elitnom takmičenju mesta su već obezbedili Arsenal, Pari Sen Žermen, Bajern Minhen i Atletiko Madrid.

Svaki od četiri tima imao je veče za pamćenje...

Arsenal je od 15. minuta gubio na gostovanju Ludogorecu sa 2:0, ali su Džaka, pa Žiru i na kraju Ozil u 88. minutu režirali preokret za osminu finala. "Tobdžije" su 14. uzastopni put prebrodile grupnu fazu LŠ po čemu je samo Real ispred njih sa 19 vezanih učešća u osmini finala.

Ujedno, Arsenal je prošao dalje posle četvrtog kola četvrti put u istoriji - prethodno je to uspeo 2001, 2006. i 2008. godine.

Sa druge strane, Bajern je gubio od PSV-a, ali je dvostruki strelac Robert Levandovski čekirao kartu nemačku gigantu za borbu za četvrtfinale.

Tako se Karlo Anćeloti domogao osmine finala Lige šampiona sa šestim klubom u karijeri po čemu je daleko ispred svih trenera.

I Pari Sen Žermen se mučio u Bazelu, i tek u samom finišu je sjanim volej udarcem desnog beka Munijea odneo sva tri boda vredna plasmana među 16 najboljih.

PSŽ se plasirao u osminu finala peti put uzastopno, od čega je u četiri navrata eliminisan u četvrtfinalu.

Na kraju, Atletiko Madrid i njegov junak Antoan Grizman. Neverovatni Francuz je po ko zna koji put doneo trijumf "jorgandžijama" u samom finišu i presudio Rostovu golom u sudijskoj nadoknadi za 2:1.

Španska ekipa prošla je grupnu fazu u šest od ukupno sedam učešća u Ligi šampiona.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar