"Ova Crna Gora nije moja Crna Gora"

Crna Gora koja se odrekla Kosova i Metohije, pljunula na svoje dostojanstvo, na samu sebe i izdala Vučji dol, nije moja Crna Gora, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije na svečanosti osvećenja Hrama Svetog Sveštenomučenika Atinogena na Vučjem dolu i proslave 140 godina od Vučedolske bitke.

Region 01.11.2016 | 08:42
"Ova Crna Gora nije moja Crna Gora"
On se u besedi osvrnuo i na napade da je srpska pravoslavna crkva protiv nezavisnosti Crne Gore i NATO-a.

"Sad je zovu Montenegro. Vražje leglo! To nije Crna Gora Vučjega dola, Crna Gora Krusa, gdje je branjen njen obraz i gdje je ona stvarana. Ako je Crna Gora ona koja se odrekla Kosova i Metohije i pljunula na kralja i gospodara Nikolu i na mučeničku krv onih koji su oslobađali Crnu Goru i Kosovo i Metohiju, to nije Crna Gora ni moja, ni mojih predaka, niti mojih potomaka" kazao je Amfilohije.

Srpska pravoslavna crkva je, istakao je Amfilohije, protiv svega što porobljava i unižava ljudsko dostojanstvo, i telesno i duhovno.

"Šta je drugo NATO nego nastavak nacifašizma koji je u krv zalio Evropu i svijet", kazao je mitropolit.

"Crkva božija je protiv takvog NATO-a. Srpska pravoslavna crkva je prvo protiv satanskog nasilja nad ljudskim bićem, protiv svega onoga što porobljava i unižava ljudsko dostojanstvo, i tjelesno i duhovno. Zato ona i jeste protiv nosilaca tog duha inkvizicije, odnosno protiv napoleonovskog osvajačkog duha, osvajačkog i tiranskog duha. Šta je drugo NATO nego nastavak nacifašizma koji je u krv zalio Evropu i svijet", poručio je mitropolit dodajući da je Bog došao na zemlju da nas oslobodi od te tiranije koja je obogotvorila rasu, klasu i tlo.

Svetom arhijerejskom liturgijom u Vučjem dolu obeleženo 140 godina od Vučedolske bitke kada su crnogorski i hercegovački ustanici izvojevali pobedu nad Osmanskim carstvom.

Izvor: IN4S

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

apsurd

01.11.2016 08:04

Uvijek si radio protiv nje.Zasto je ne napustis

ODGOVORITE
Name

Mrki

01.11.2016 08:13

Ovi popovi samo o bitkama.

ODGOVORITE
Name

sokolac popovaca

01.11.2016 08:36

Mrki i Apsurd, vratite se tamo gdje vam ime govori .Nemate vi pameti da slusate sta pametni pricaju.

Name

cvele

01.11.2016 09:17

Ovaj sa Sokoca bas neki pametnjakovic...

Name

Re Sokolac

01.11.2016 10:04

"Pametni" Možda je za tebe i tebi slične (sa osnovnom školom) pametan, ali ima nas doviljno obrazovani da sami razmišljamo

Name

OSTANI TU

01.11.2016 11:25

re Sokolac. Ostani tu,trebas na vece da se javis dezurnom da su te vratili.Prugastu na sebe i u prdekanu

Name

Psiho-Analitčar

01.11.2016 09:57

У Црној Гори полуострво Љуштице је бомбардовано осиромашеним уранијумом. На Србију и Црну Гору је изручено 10 до 15 тона осиромашеног уранијума Над Србијом и Црном Гором је изгорело 16 500 тона керозина. За сагоревање ове количине керозина потребна је количина кисеоника коју сва жива бића на овим просторима потроше за 50 година. Србија и Црна гора су представљале један од 6 европских центара разноврсности. Многе животиње и биљке које нису биле угрожене пре бомбардовања су постале угрожене после бомбардовања.

ODGOVORITE
Name

CG

01.11.2016 10:08

Ovaj ne postuje nista tudje,popo koji ima radikalne stavove uvijek nesto rovari.Sacuvaj nas BOZE od ovakvih ,umjesto da siri ljubav,on raspiruje mrznju.

ODGOVORITE
Name

e

01.11.2016 10:10

Idi na Kosovo pauzivaj ko ti brani samo prvo zatrazi dozvolu od Tacija.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

01.11.2016 10:12

Ma mene samo brine jedno: Sta na ovo nema Dodika da se sliko sa ovom spodobom

ODGOVORITE
Name

Mihailo

01.11.2016 11:55

Slazemo se potpunu sa misljenjem Mitropolita Amfilohija da danasnja Crna Gora po nicemu nije vise zemlja Svetog Save i nasi slavni Predaka: neimara i zaduzbinara, za KRST casni mucenika, za SLOBODU zatocnika. Crna Gora je postala danas zemlja srama i kriminala,tvrdjava i utociste za djecu komunisticki neznani junaka i ustasa Sekule Drljevica, a najmanje je ostala zemlja Svetih Nemanjica. Zato cijeli svijet treba da zna da mi Crnogorci nismo SRBijanci ali jesmo djeca Svetog Save - SRBi: Pravoslavci i Svetosavci!

ODGOVORITE