Slovenci žele Srbina, Marinkovića iz Zadra, u svojoj reprezentaciji!

"Ne znam koliko je to sve ostvarivo i da li bih uopšte bio spreman da igram za bilo koju reprezentaciju osim Srbije", otkrio krilni centar Zadra, ne skrivajući da mu imponuje to što ga Slovenci prate.

Košarka 01.11.2016 | 15:45
Slovenci žele Srbina, Marinkovića iz Zadra, u svojoj reprezentaciji!
Ivan Marinković rođen je u Beogradu, nastupa u Hrvatskoj za ekipu Zadra, a mogao bi da obuče dres reprezentacije Slovenije.

Igrama u ABA ligi skrenuo je pažnju javnosti na prostorima bivše Jugoslavije, pa tako i čelnih ljudi slovenačke selekcije, selektora Igora Kokoškova i direktora reprezentacije Matjaža Smodiša.

Ivan ima osnovu da zatraži pasoš "dežele" budući da mu otac živi u Ljubljani, a baka mu je Slovenka.

"Da, želimo ga u našim redovima. Jedini problem je što on nije zvezda. Da je velika zvezda, ne bi bilo problema. A nismo još ni sigurni da li bi se vodio kao naturalizovan igrač. On je trenutno i dalje samo jedan od igrača koje pratimo", izjavio je Matjaž Smodiš slovenačkim novinarima.

A šta kaže Marinković, koji je svojevremeno igrao za mladu reprezentaciju Srbije, što bi mogao da bude dodatni problem.

"Ne znam koliko je to sve ostvarivo i da li bih uopšte bio spreman da igram za bilo koju reprezentaciju osim Srbije. Nisam uopšte razmišljao o tome", kazao je prvo Marinković i nastavio:

"Ipak, velika je čast i imponuje kada se direktor takve reprezentacije kao što je Slovenija interesuje za vas. Sećam se Smodiša kao vrhunskog igrača i veoma ga cenim, a Kokoškova, nažalost, nisam imao prilike da upoznam, ali sam o njemu slušao zaista samo u superlativu", otkrio je za "Alo" krilni centar Zadra, koji je svojevremeno nosio i dresove Partizana, Crvene zvezde, OKK Beograda, MZT Skoplja i Šćećina, pre nego što je 2015. stigao u Dalmaciju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar