Barcokas ''potkačio'' Bertomeua: Stvari izmiču kontroli!

U ovakvom ritmu nisu potrebni treneri, nego psiholozi! Sve zbog novog formata Evrolige, odnosno ritma u kakvom se nalaze klubovi...

Košarka 01.11.2016 | 21:15
Barcokas ''potkačio'' Bertomeua: Stvari izmiču kontroli!
Košarkaškom Evropom i dalje provejavaju podeljena mišljenja po pitanju novog formata Evrolige i koliko dobrog, odnosno lošeg donosi poretku na Starom kontinentu. 

O toj temi verovatno bi konačni sud mogao da se donese tek na kraju sezone, ali za trenera Barselone Jorgosa Barcokasa gusto popunjen raspored, s minimalnim vremenom za odmor stvar je koja mu se nikako ne dopada. A kako bi i mogla kada njegov tim već na samom startu sezone ozbiljno kuburi sa povredama, a nesreća koju je doživeo Pau Ribas samo je kap u moru problema koji muče katalonskog giganta. Od povreda Tajrisa Rajsa, ranije i Huana Karlosa Navara, Šejna Lavala, Džastina Doelmana, pa i Peterija Koponena koji se vratio na parket posle saobraćajne nesreće, sinoć se na povredu požalio i Ante Tomić... Isključujući Koponenov slučaj, Barcokas indirektno ocenjuje da je glavni razlog ovolikih povreda upravo novonastalo stanje u evropskoj košarci, gde ekipe praktično na svaka dva do tri dana imaju nove obaveze i sve manje vremena za trening i odmor.

"Izuzetno poštujem Evroliginog prvog čoveka Đordija Bertomeua, ali sa svim ovim promenama mi počinjemo da ličnimo na NBA ligu, bez primesa NBA timova. Ovakva igra i situacija počinje da izmiče kontroli nama trenerima", jasno će grčki trener, koji zatim dodaje:

"Sada su više potrebni psiholozi nego treneri, jer više nema vremena za trening kojim bismo popravili formu, već samo da probamo mentalno da se pripremimo za sledeći meč", kaže Barcokas, čime je indirektno potkačio Bertomeua i ceo smisao nove Evrolige.

I ova izjava grčkog stručnjaka sigurno će produbiti jaz između onih koji smatraju da je novi format Evrolige bolji od onog koji je bio aktuelan sve do početka ove sezone. 

Barcokas je zatim govorio i o tome da će klub pod hitno potražiti pojačanje sa evropskim pasošem kako bi se popunila rupa Ribasovim izostankom. Španski reprezentativac imao je uspešnu operaciju u petak, a gotovo je izvesno da je ova sezona za njega završena.

"Moramo da nađemo igrača adekvatnog kvaliteta sa evropskim pasošem, jer mesta za one sa pasošem van EU već su popunili Doelman i Dorsi".

To bi, gotovo izvesno, mogao da bude nedavno „katovani“ bek Hjustona - Pablo Priđoni. Ovaj 39-godišnji Argentinac poseduje italijanski pasoš, a kako nema klub otkako je dobio otkaz od Raketa, mogao bi da se uputi na evropski kontinent.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar