SDS morao da podrži Zakon o Danu RS

Dejtonski mirovni sporazum je garant opstanka Republike Srpske i on se ne može raspakivati rekao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica u Pulsu na BN televiziji.

Republika Srpska 27.10.2016 | 22:49
SDS morao da podrži Zakon o Danu RS
“Raspakovan je Dejtonski sporazum 1999. godine kada smo izgubili arbitražu u Brčkom kada je Dodik bio premijer Republike Srpske. 2013. godine usvojeni su amandmani u Parlamentu BiH, amandmani na Ustav u pogledu Distrikta Brčko i to je uradio SNSD. Oni su svojim glasovima promijenili Ustav BiH i finalizirali poziciju Brčkog u BiH”, podsjetio je Govedarica.

Raspakivanje Dejtona ne može da prođe bez štete po Republiku Srpsku, zaključio je Govedarica.

Na pitanje zašto je SDS glasao za referendum i Zakon o Danu Republike Srpske kada u Skupštini žestoko kritikovan i referendum i Zakon od strane opozicije Govedarica je rekao da se se opozicioni poslanici na taj način odlučila da daju podršku 9. januaru.

“Ne SNSD-u, ne Vladi Republike Srpske, nego Danu Republike i 9. januaru”, kazao je i dodao da u tekstu Zakona piše da se Srpska ne odriče da Dan Republike obilježava 9. januara.

“Nisu sve kolege iz opozicije podržale Zakon i odmah se postavilo pitanje je li opozicija razjedinjena. Nije opozicija razjedinjena, pitanje koje je bilo pred nama svi smo tretirali na poseban način”, kazao je Govedarica i zaključio da je politički značaj Srpske demokratske stranke sadržan u tom datumu i da SDS nije mogao da ga ne podrži.

BN televizija

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Replikar

27.10.2016 21:03

Bez vizije, bez rješenja, bez morala... pa zar se SDS-ovske izjave samo svode na Dodika? Znate li šta sami izjaviti za društvo ili možda uraditi a da ne pominjete njega? Isto ti je haber Bosić radio zadnje dvije godine. I ti ćeš njegovim stopama. Više sam polagao na tebe ali sad vidim da sam pogriješio. Ipak je onaj Milinović jači.

ODGOVORITE
Name

££

27.10.2016 21:13

Replikar, prdis u ladnu vodu, sta opozicija moze da uradi nego da napada vlast. Sva vlast u Republici Srpskoj, u zadnjih 10 godina je on, skupstina i ostalo su obicna farsa, gomila podrepnih muva koje ne rade po zskonu i savjesti nego kako smrdi tako se i okrecu. Kad sruse ovu odnarodjenu, lopovsku vlast, onda ces vidjeti sta opozicija moze da uradi. Bice masovnog hapsenja organizovanih kriminalaca, koji nam krv piju vec vise od 10 godina.

Name

d

27.10.2016 23:00

itekkako su u pravu

Name

M

28.10.2016 05:21

Pricali su o kriminalu i korupciji,ali to narod ne zanima. Pokazali su to na izborima. Ovom narodu izgleda ne treba posao,redovna plata i kakav takav normalan zivot. Treba im samo tenzija i sukoba.

Name

Vo

28.10.2016 04:34

Nevjerovatno je koliko mu leži prezime!

ODGOVORITE
Name

Tihi

28.10.2016 07:50

Jos jedan Doikov papak a to se moze zaključiti po pozivu Dodika da mu dodje u odaje . Ni jedna stranka nema plan o ekonomiji o problemima koje treba i kako riješit o gorućim problemima koje se tiču običnih ljudi. Sve stranke u RS su indigo druge tj. bez vizije i pogleda u budućnost . Ni jedna stranka nema plan kako se pokrenut sa ne sa mrtve tacke nego iz septičke jame u kojoj se nalazi privreda. Puna usta rodoljublja bez pokrića . Shvatite da je RS mala i nemoćna da moze sama odlučivat o svojoj sudbini i da je jako osjetljiva na pare iz inostranstva tj. ovisna od toga. I ono malo sto je valjalo je uništeno namjerno ili ne namjerno uz pomoć svih danas prisutnih vodja koji se kao svađaju da bi se pokazali narodu da su opozicija a u suštini su indigo papir ili jos gore toalet papir sa kojem treba obrisat ...Mladi ljudi odlaze u inostranstva gdje mogu zaradit i gradit budućnost i zamisli zaboli ih ko je na vlasti jel jevrej, katolik ...ali kad se radi o BIH to je druga prica. Vazno je da je moje nacionalnosti na vlasti pa bio taj lopov koji ce mi javno psovat mater , prijetit , davat da dišem na škrge i da jedem kontejnersko smece nego neko ko mi moze omogućit da ne moram ići vani i ponuditi mi bolje. Slijepi pored očiju a gluhi pored ušiju . O mladima i djeci sve vise odlučuju oni koji imaju dva tri zuba u glavi i koji su odrasli vise uz popa nego uz nastavnika krsteći se vise nego listajući listove neke knjige koji neće da budu samokritični i da priznaju da griješe i da treba povuci ručnu . S druge strane "muslimani" u BiH ako ih mogu tako nazvati jer nemaju ni M od muslimana i koji ne znaju šta bi htjeli biti niti kafa a niti kapucino već nesto između su izmislili neku vjeru koja se zove "Bošnjak" gdje je sve dozvoljeno ( tetoviranje, alkohol, droga..) pa čak i takav otići petkom na djumu u džamiju . Onih pravih vjernika je vrlo malo i oni na ovaj ili onaj način tumače islam kako ga tumace. Ali ovi "Bošnjaci " to zaista nisu. Jedina dobra osnova tih Bosnjaka za razliku vas Srba sto su samokritični i ne daju se trpati u torove i ne vole da budu ovce za sisanje . Oni su i opstali na ovim prostorima samo zato sto su fleksibilni a vi Srbi se ukrucujete pa pucate po svim šavovima a ovi na vlasti vas jos zalijevaju sa betonom dok ne klahirate skroz. Zato se pitam čega se imate bojat od onoga koji je blizak vama i skoro isti kao vi , voli skoro sve isto kao i vi samo sto et ode ponekad na djumu i ima drugačije ime ? Da li vi izmišljate da su vam neprijatelji a u stvari nisu . Sjetite se poplava i nevolja koje su vas bile zadesile ko vam je pomagao. Neprijatelj ili neko ko vam je jako srodan ?

ODGOVORITE