Muslimani se greškom molili u sinagogi

Jevreji na međunarodnom aerodromu u Jerusalimu bili su iznenađeni kada su vidjeli da se nekoliko muslimana moli u sinagogi na aerodromu.

Svijet 26.10.2016 | 20:55
Muslimani se greškom molili u sinagogi
Četiri muškarca i jedna žena, članovi jedne turske porodice, tražili su mjesto za molitvu i pronašli sinagogu koja je u tom trenutku bila prazna.

Ali kada su shvatili da se mole u sinagogi, rekli su da su samo tražili mjesto da se pomole, rekao je jedan očevidac.

Aerodrom u Jerusalimu nema mjesta predviđena za molitve pripadnika drugih vjeroispovjesti osim Jevreja.

Neki Jevreji kritikovali su ovu tursku porodicu zbog njihovog postupka, dok su ih drugi podržali.

Izvor: Agencije

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Mrki

26.10.2016 19:06

Pa istom se Bogu mole, kakve veze ima gdje se mole.

ODGOVORITE
Name

Zoran

26.10.2016 19:19

Ali stvarno istom. Da je Buda pa bi se neko mogao buniti ali i muslimani i hrišćani i jevreji se zaista mole istom bogu. Razlika je samo što hrišćani vjeruju da je Hrist sin božiji a muslimani vjeruju da je on samo poslanik i poznaju ga kao Isa. Mojsija poznaji kao Musa...ali svise istom Bogu molimo a pibišmo se kao budale.

Name

Krele

26.10.2016 19:23

Muslimani se mogu moliti i u crkvi ako dzamije ne stoje na raspolaganju.

ODGOVORITE
Name

Re Krele

26.10.2016 20:47

Tacno.Ovakva situacija o kojoj ti govoriš je ok, i za muslimane nema smetnje obaviti molitvu (po svom "pravilniku") bez obzira što će u toj prostoriji kasnije obaviti molitvu pripadnici druge vjere (isto tako po svom "pravilniku"). Isto je i u obratnoj situaciji, tj. ako muslimani čekaju da drugi obave molitvu. Postoji gro primjera iz povijesti da su muslimani u mjestima gdje nema džamija, obavili molitvu u hramovima drugih vjera. Najrječitiji je primjer drugog halife, Ummara r.a., koji je obavio molitvu u jednoj Jerusalimskoj crkvi. Takodjer, u današnje vrijeme, zbog migracija iz ratom zahvaćenih područja, muslimani su nekad uslovljeni da žive na Zapadu u mjestu u kojem nema džamija, i pitali su svoje prvake: smije li se obavljati molitva u prostorijama nekih crkava, pa je dat odgovor da u tome nema problema, samo da se ispune svi uslovi molitve: Da je mjesto higijenski čisto, da je čisto od kamenih, drvenih i plastičnih kumira (idola), da se odredi pravac Kible (pravac okretanja u molitvi), i sl.

Name

Semberac

26.10.2016 19:27

To mora da su ovi naši domaći novokomponovani Muslimani... Zaspo Musliman, probudio se Bošnjak.

ODGOVORITE
Name

Sokol

26.10.2016 21:15

Šta ćeš ti turčine pravoslavni, poklopi se ušima.

Name

Re:semberac

26.10.2016 21:31

Još davno je dr.Šešelj rekao da su Bošnjaci po krvi najčistiji Srbi.Njihove prababe Turci nisu zaganjivali,za razliku od nečijih.Turci su obilato koristili svoje pravo na "Prima Nocte".Turko brate,krv nije voda.

Name

Kiki

27.10.2016 00:25

Moram ovo iznjet,radi glupana. Srbi imaju tu srecu da svako dijete nasljedi genetski materin jezik,kao svuda na svijetu. Da nije tako,niko ne bi srpski pricao il veoma malo bi ih bilo.

Name

Ffrr

26.10.2016 21:18

Bas me interesuje sta bi se desilo da su se kojim slucajem neki hriscani greskom poceli moliti u djamiji u nekoj islamskoj drzavi?

ODGOVORITE
Name

Ma ne

26.10.2016 22:38

U osnovi Muslimani se mogu pomoliti gdjegod da se nadju ako je cisto i u pravcu Meke. Kakogod, nemojte se oko toga sad svadjati.

ODGOVORITE
Name

Nebojša

27.10.2016 13:49

Religija, zlo za ljudski rod. Okrenite se samo unazad i pogledajte vjekovima u proslost. Religija u sluzbi bogatima, a na stetu malih ljudi. Uostalom, ko je sta ikad cuo pametno od popa ili hodze?

ODGOVORITE