Vigemark: Grujičić dobro shvatio ulogu

Šef Misije EU u BiH Lars Gunar Vigemark ocijenio je da je novoizabrani načelnik Srebrenice Mladen Grujičić shvatio svoju ulogu predstavnika svih stanovnika te opštine i istakao da to pokazuju njegove dosadašnje pozitivne izjave.

Republika Srpska 26.10.2016 | 20:39
Vigemark: Grujičić dobro shvatio ulogu
"Važno je da u jednoj osjetljivoj opštini kao što je Srebrenica da, ko god da je gradonačelnik ili u gradskom vijeću, predstavlja sve građane", izjavio je Vigemark i napomenuo da će Srebrenicu, zbog onoga što se tamo dogodilo, uvijek biti u fokusu interesovanja njenih stanovnika, ali i BiH i svijeta.

Vigemark je za portal "Juropian vestern Balkans" istakao da bi izbori trebalo da budu održani što je prije moguće u Stocu, gdje je zbog većih nepravilnosti i fizičkog obračuna 2. oktobra prekinut izborni proces.

"Naše hrvatske kolege ovdje u Sarajevu rekle su nam da je cilj posjete delegacije iz Hrvatske Stocu bio smirivanje situacije, a ne jačanje tenzija. Mislim da je veoma važno da se rješenje ovog pitanje ostavi, ako ne lokalnim, onda višim institucijama", kaže Vigemark.

On je napomenuo da su izbori u nadležnosti Centralne izborne komisije BiH.

"Ukoliko je bilo nekih nelegalnih dešavanja, fizičkog napada, kao što se navodi, postoje pravni mehanizmi za rješavanje tih slučajeva. Mi, kao EU, se ne miješamo u lokalna pitanja. Mislim da je veoma bitno da izbori u Stocu budu održani što je prije moguće. To ne bi trebao biti izgovor da Stolac postane novi Mostar", poručio je Vigemark.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar