Manćini: Baloteli je kreten! I sjajan momak...

Nadam se da će se vratiti! Italijanski strateg kaže da je situacija u Interu komplikovana jer odlučuju Kinezi, Indonežanin, Englez i Italijani.

Fudbal 27.10.2016 | 21:00
Manćini: Baloteli je kreten! I sjajan momak...
Da su znali u Interu kakav će fijasko doživeti sa Frankom de Burom na klupi, verovatno ne bi menjali Roberta Manćinija. Italijan nije imao podršku klupskog rukovodstva, pa je posle nepune dve godine završio drugi trenerski mandat na klupi Nerazura.

„Razlaz je bio sporazuman. Probali smo da prođemo pripreme, ali nije išlo“, rekao je Manćini.

Situacija je sada još gora nego kada je Manćini otišao.

„Kada imate kineske vlasnike, indonežanskog predsednika, engleskog direktora i Italijane u klubu, stvari postaju komplikovane. U biznisu rezultati se planiraju dugoročno, dok se u fudbalu traže odmah. Na svaka tri dana vas kritikuju ili hvale, tako da je od velike pomoći kada klupsko rukovodstvo stane iza trenera i igrača da im pruži podršku. To je veoma važno. Radio sam u Engleskoj i tamo je predsednik, skoro pa nebitan. Englezi imaju drugačiji mentalitet od Italijana. U Italiji je ekipi potrebna podrška kluba i rukovodstva. A mi volimo da mnogo polemišimo i menjamo trenere...“

Manćini se dotakao i marija Balotelija koji je u Nici oćiveo karijeru iako su ga mnogi otpisali.

„Mario je kreten!“, našalio se Manćini i potom objasnio svoj odnos sa nestašnim dečkom italijanskog fudbala:

“Godište je mog sina i ja sam mu dao priliku da debituje kada je bio jako mlad. On je sjajan momak, jako talentovan i mald. A kao većina mladih ljudi, ponekad pravi gluposti. Ipak, nisi mlad ako ne praviš neke gluposti. Jednostavno, ne postoje ljudi koji su bezgrešni. Mario je fantastičan igrač ali je bacio niz vodu nekoliko godina. Nadam se da će ga ovo iskustvo u Francuskoj, koje je počelo jako dobro, vratiti na nivo na kojem je bio pre nekoliko godina. I da će se vratiti u reprezentaciju Italije. Poseduje neke neverovatne fudbalske kvalitete, a za one koji ga ne poznaju tako dobro kao ja, mogu da kažem da je bu pitanju sjajan momak“, otkrio je Manćini. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar