Video - Bartomeu: F4 u pravo vrijeme u Beogradu!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu potpisali su u Beogradu ugovor o održavanju završnog turnira 2018. godine.

Košarka 26.10.2016 | 15:15
Video - Bartomeu: F4 u pravo vrijeme u Beogradu!
Prestonica Srbije će tako naredne sezone ugostiti najbolja četiri tima Evrope.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas u Beogradu. Došli smo sa namerom da otkrijemo tajnu. Zadovoljstvo mi je što mogu da najavim da će završni turnir Evrolige 2018. biti održan u Kombank areni ovde u Beogradu. Želim da kažem da smo bili pod lepim pritiskom odavno. 2002. godine mi je Vlada Stanković spomenio Beograd kao destinaciju, a poslednji koji je to uradio bio je Miloš Teodosić pre nekoliko nedelja u Kini. Od tada mi je mnogo ljudi reklo da je vreme da završni turnir dođe u Beograd“, rekao je Bartomeu i dodao:

„Za sve u životu postoji pravo vreme i pravi partneri. Ja sam veoma srećan što mogu da kažem da verujem da je 2018. pravo vreme iz mnogo razloga. Mnogo je ipak važnije objasniti da smo konačno pronašli prave parnere. Od kluba Crvene zvezde, predsednika tog kluba gospodina Čovića i Davora (sportski direktor Davor Ristović) koji su nam mnogo pomogli od prvog minuta. Premijer je takođe pokazao mnogo puta interesovanje, ali i gradonačelnik Siniša Mali sa kojim smo imali saradnju koju nikada nismo imali u Istanbulu. Želim zbog toga da zahvalim i gospodinu Malom. Zahvaljujući njemu i njegovom timu uspeli smo da dovedemo završni turnir u Beograd.“

Gradonačelnik Beograda obećao je da će srpska prestonica biti najboolji domaćin.

"Verovatno sam u ovom trenutku najponosniji gradonačelnik u Evropi. Ovo je veliki dan za Beograd i srpski sport. Bićemo najbolji domaćin", rekao je Siniša Mali.



Ono o čemu se dugo pričalo, konačno je sprovedeno u delo.

Beograd je zvanično postao domaćin završnog turnira Evrolige 2018. godine.

Turnir četiri najbolja košarkaška tima Evrope u maju će se za titulu u boriti u Kombank areni, otkrio je čelnik Evrolige Đordi Bertomeu na konferenciji za medije u Skušpštini grada Beograda.

"Zadovoljstvo mi je što sam u Beogradu. Došao sam da vam otkrijem jednu tajnu, koja je bila najstrože čuvana poslednjih dana. Fajnal for 2018. biće održan u Kombank areni u Beogradu", saopštio je predsednik i izvršni direktor Evrolige Đordi Betromeu na svečanosti koja je održana u Skupštini Beograda.

Bertomeu je zvanično domaćinstvo Beogradu dodelio posle kratkog filma na kojem su redom prikazani svi završni turniri Evrolige poslednjih godina, a potom je na kraju otkriveno da će 2018. Fajnal for biti održan u glavnom gradu Srbije.

"To su sjajne vesti za Srbiju i Beograd, čime se vaš glavni grad pridružuje spektakularnoj listi metropola poput Barselone, Milana, Berlina, Atine, Moskve, Tel Aviva. Fajnal-for 2018. godine, usuđem se reći, biće najveći sportski događaj u Beogradu u ovoj deceniji. Beograd je već toliko učinio za naš sport da verujem da će Fajnal for u Beogradu biti prava destinacija za sve strane navijače. Navijači u ovom gradu žive za košarku i zbog toga je on idelano mesto za organizaciju turnira. Beograd i Srbija vole sport, Beograd je uvek bio sjajan domaćin i siguran sam da će ovaj turnir biti poseban", dodao je Bertomeu.

On je objasnio da je od 2002. godine Beograd bio u trci za organizatora završnog turnira i da su ga mnogi uveravali da bi glavni grad Srbije bio odličan domaćin.

"Mnogi su mi govorili da bi Beograd bio odličan izbor, a pre mesec dana to je uradio i Miloš Teodosić u Pekingu", naveo je prvi čovek Evrolige, pre nego što je sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim potpisao zvanični ugovor o organizaciji turnira.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da je dobijanje organizacije Fajnal fora Evrolige veliki i važan događaj za Beograd i Srbiju i obećao je da će naš grad biti najbolji domaćin.

"Velika i važna vest za sve ljubitelje košarke i sporta, sve građane Beograda i Srbije da će se 2018. četiri najbolja tima Evrope boriti kod nas za titulu. Bićemo najbolji domaćin. Od 2002. godine pokušavali su mnogi da organizuju taj turnir kod nas, nisu uspeli, a mi sada jesmo. Naša želja je da svake godine u Beogradu budemo domaćini bar jednog velikog sportskog događaja i truićemo se da tako i bude", rekao je između ostalog Siniša Mali, uz opasku da je "danas sigurno najponosniji gradonačelnik na svetu".

Gradske vlasti su prve korake za dobijanje organizacije Fajnal fora pokrenule još početkom 2014. godine, a duga kampanja konačno je urodila plodom, nakon što je Beograd u konkurenciji Moskve, Istanbula i Atine izvojevao pobedu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar