Šećerana osporava potraživanja Poreskoj

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini danas je okončana glavna rasprava po tužbi Fabrike šećera Bijeljina u stečaju, koja osporava dio potraživanja Poreskoj upravi. Presuda u ovom predmetu biće donesena 15. novembra.

Republika Srpska 25.10.2016 | 19:45
Šećerana osporava potraživanja Poreskoj
Poreska uprava Republike Srspke, područni centar u Bijeljini, u prijavi svojih potraživanja od Fabrike šećera koja je u stečaju, navela je iznos od 207.482,66 KM od čega stečajni upravnik osporava 83.237,43 KM koji se odnose na doprinose za PIO i doprinose u slučaju nezaposlenosti.

Razlog je jasan, kaže stečajni upravnik Lazar Đurđević - i Fond PIO i Zavod za zapošljavanje podnijeli su svoje prijave potraživanja:

“Kada bi se dosudilo i Poreskoj upravi, to bi bili duplirani prihodi, jer država ničim nije oštećena. Kad se pogledaju ukupne obaveze, one su priznate samo što su priznate dijelom Fondu PIO i Zavodu za zapošljavanje, ostalo Poreskoj upravi, iako po mom mišljenju Poreska uprava (s obzirom na to da se ne radi o njihovim prihodima, da su to budžetski prihodi i fondovski prihodi) nema ni aktivnu legitimaciju da prijavi potraživanje, ali mi nismo htjeli da pravimo problem.”

U ovom procesu bio je angažovan i vještak ekonomske struke.

Sud će presudu o ovom slučaju donijeti 15. novembra. Inače, ukupna, do sada priznata potraživanja povjerilaca šećerane iznose oko 15 miliona i 600 hiljada KM.



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar