Simonović: Puno mi je srce zbog navijača!

Reprezentativac Srbije i jedan od junaka pobede nad Galatasarajem priznaje da je bio zbunjen ovacijama na nedeljnom meču protiv Igokee.

Košarka 24.10.2016 | 18:00
Simonović: Puno mi je srce zbog navijača!
Marku Simonoviću taman su se "slegli" utisci iz Istanbula, gde je u petak sa 23 poena dao ključni doprinos prvoj evroligaškoj pobedi Crvene zvezde u novoj sezoni, a onda su mu navijači na ulasku u igru, u osmom minutu duela sa Igokeom, pokazali koliko je veliku stvar uradio za klub, ali još više za njih.

"Simone, Simone", odjekivala je dvorana "Aleksandar Nikolić", sa čijih tribina se poslednjih godina retko kada skandiralo pojedincima u crveno-belom dresu.

"Hvala im na podršci, to mnogo znači svakom igraču. Trudiću se da na svakom treningu i na svakoj utakmici budem sve bolji, da i dalje napredujem", bio je Simonović podjednako impresioniran i dok je davao izjavu posle teške pobede nad ekipom iz Laktaša (68:66).

"Bilo je sjajno, malo sam se i zbunio. Puno mi je bilo srce. Očekivao sam da svi dobijemo tako nešto, jer smo uvek pravili rezultate kao tim. Verovatno ta pobeda ljudima znači malo više zbog istorije (Crvene zvezde i Galatasaraja - prim. aut)... Hvala im, stvarno".

Uprkos ubedljivom startu i vođstvu od 19:8, Igokea je uspela da učini utakmicu neizvesnom, pa i dramatičnom.

"Znali smo da će biti teška utakmica, prvo zbog toga što smo se dosta istrošili u Istanbulu. Dosta igrača te noći nije ni spavalo, imali smo rani let za Beograd, odmah radili pripremu za Igokeu, koja je pre ovog meča trebalo da ima skor 4-1, ali je igrom slučaja izgubila od Budućnosti, evo sada i od nas 'na jednu loptu'".

"Sa njima je uvek teško, znali su ovde i da nas pobede, ali najvažnije je da smo obavili posao. Sada ćemo probati da se odmorimo i vrlo brzo počnemo da se spremamo za Barselonu".

Katalonci stižu u Beograd sa skorom 1-1. Pobedili su Uniks u gostima, uprkos dvocifrenom zaostatku u četvrtoj četvrtini, pa doživeli minimalan poraz kod kuće od Fenerbahčea.

"Barselona je jedan od najvećih klubova i brendova na svetu, tako da je apsolutni favorit. Mi imamo domaći teren, naše navijače i potrudićemo se da se pripremimo najbolje što možemo".

Gde Zvezda može da traži svoju šansu za trijumf?

"Naša prednost može da bude agresivna odbrana, da se rastrčimo, da igramo tranziciju... Jako je teško protivnicima da to brane, posebno kada smo domaćini i kada nas publika još malo podstakne", završio je 30-godišnji krilni igrač.

Utakmica 3. kola Evrolige na programu je u sredu (19.00) u Kombank areni.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar