ABA: Partizan nastavio niz i slavio u Železniku!

Košarkaši Partizana savladali su FMP u Železniku u šestom kolu Jadranske lige rezultatom 65:56.

Košarka 23.10.2016 | 15:45
ABA: Partizan nastavio niz i slavio u Železniku!
Crno-beli zadržali su maksimalan učinak pred meč narednog vikenda sa ekipom Budućnosti, koja takođe ne zna za poraz u regionalnom takmičenju.

Nije viđen kvalitetan meč u predgrađu, koji je odigran u neobičnom terminu u podne. Oba tima pravila su mnogo grešaka, ali je na kraju Partizan bio uspešniji.

Ključan period bio je u trećoj četvrtini u kojo je FMP postigao samo šest poena. Partizan je napravio seriju 16:0 i stigao do maksimalnih plus 17 u poslednjoj deonici.

Ipak, slično kao i u meču protiv Ludvigsburga u FIBA Ligi šampiona, Partizanu je popustila koncentracija, a FMP je odgovorio serijom 13:0 i smanjio zaostatak. Partizan je odoleo tom naletu i pre svega preko Hečera i Veličkovića vratio se na plus 10 i sačuvao prednost do kraja.

Hečer je ponovo bio najbolji u redovima Partizana sa 20 poena (2/6 za dva, 3/8 za tri, 7/8 slobodna bacanja), a pratio ga je Novica Veličković sa 15 poena (4/5 za dva). Luković je ubacio osam poena, a imao je i četiri blokade, a sedam je zabeležio Andrić.

FMP je imao samo 27 procenata šuta iz igre, a dvocifren učinak imao je jedino Filip Čović sa 10 poena, dok su po devet zabeležili Lazarević, Bursać i Ljubičić.

Navijačima Partizana nije bio omogućen ulazak u halu jer za utakmicu neće biti ulaznica u slobodnoj prodaji,KAKO bi se, kako je FMP naveo, omogućio sportski ambijent.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar