Do srijede sunčano, a onda kiša i hladnije...

Sunčano i toplije vreme sa dnevnom temperaturom vazduha do 18 stepeni Celzijusovih, preovladavaće sutra u Republici Srpskoj i ostalom dijelu BiH.

Republika Srpska 22.10.2016 | 17:53
Do srijede sunčano, a onda kiša i hladnije...
Jutro će biti hladnije i umereno oblačno, a oko rijeka i po kotlinama sa maglom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana preovladavaće toplije sa sunčanim periodima i promenljivom oblačnošću. U pojedinim predjelima magla i niski oblaci zadržaće se duži dio dana, pa će ostati svježije.

Jutarnja temperatura vazduha biće od tri do šest, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura od 14 do 18, na jugu stepen-dva toplije. U mjestima gdje se magla zadrži tokom dana biće oko 10 stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi i za naredne dane najavljuju toplije i pretežno sunčano vrijeme. Svježije će biti samo u mjestima gde se zadrži magla.

Dnevna temperatura vazduha u ponedeljak će biti do 23 stepena, a u utorak i do 25 stepeni Celzijusovih.

Promjena vremena sa kišom i padom temperature vazduha očekuje se u srijedu, kada će na sjeveru i zapadu tokom prepodneva biti i obilnijih padavina. Popodne će jača kiša zahvata i južne predjele, a na sjeveru će postepeno slabiti, ali će biti sve hladnije.

Najviša temperatura vazduha biće tokom prepodneva kada se na jugu i jugoistoku očekuje do 21 stepen. Tokom dana temperatura će opadati, pa će uveče biti od četiri do deset, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih.

(Agencije/EuroBlic)

Komentari / 0

Ostavite komentar