Zašto je Rašković-Ivić izbačena iz DSS?

Bivša predsednica DSS Sanda Rašković Ivić ocenila je da je odluka Predsedništva te stranke da je izbriše iz evidencije članstva očekivana i navodi da je uzrok to što je rekla da bi bilo dobro da opozicija ima zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima.

Srbija 22.10.2016 | 11:03
Zašto je Rašković-Ivić izbačena iz DSS?
"Na kraju sam izbačena zbog verbalnog delikta jer sam jednom prilikom rekla da bi bilo dobro da opozicija ima zajedničkog kandidata jer bi (premijer Srbije i predsednik SNS) Aleksandar Vučić najviše voleo da svaka stranka ima po tri kandidata, pa da nas sve počisti i trijumfalno pobedi on ili bilo ko da bude njegov kandidat na narednim predsedničkim izborima", kaže Rašković-Ivić za Tanjug.

To što narodni poslanik Slaviša Ristić nije izbrisan iz evidencije članstva te stranke, ona vidi kao "jedan manevar da nas podele", ali poručuje da "tu nisu napravili Bog zna šta".

Rašković-Ivić smatra da je njeno odbijanje da primeni odluku rukovodstva da izbaci Đorđa Vukadinovića iz stranačkog poslaničkog kluba samo povod.

Uzrok je, kako kaže, "lepo definisao" potpredsednik DSS Miloš Jovanović, koji je rekao da ne može da bude dvovlašća u stranci.

"Ne može da bude poslanički klub sa mnom i u centrali on sa svojim društvom. Jedan taj mikrofon, jedan centar je trebalo razbiti, a onda je razbijen poslanički klub", smatra Rašković-Ivić.

Uverena je da se DŠ "osramotila" tim postupkom, a svojoj bivšoj stranci je poručila da partija koja izbacuje svog bivšeg predsednika "neće imati veliku budućnost niti će tu bilo ko hteti da dođe".

"Toliko je bilo priče oko poslaničkog kluba i on je bio jedini remetilački faktor stanja u stranci. Sada više poslaničkog kluba nema, pa ćemo videti da li je to zaista bio jedini problem", navela je Rašković-Ivić.

Ona je dodala da će u parlamentu od sada nastupati kao samostalni poslanik i istakla da ostaje verna ideji demokratskog i nacionalnog.

Svojim bivšim kolegama, koji su glasali za njenu smenu, poručila je "srećne vam moralne rane junaci".

Predsedništvo DS S prihvatilo je u petak na sednici predlog Izvršnog odbora stranke o brisanju iz evidencije članstva Rašković Ivić, u skladu sa članom 6 Statuta stranke, dok na istoj sednici nije prihvatilo predlog Izvršnog odbora o brisanju iz evidencije članstva narodnog poslanika Slaviše Ristića.

Kako je navedeno na sajtu DS S, na sednici koja je održana u petak Predsedništvo je razmatralo predlog Izvršnog odbora o brisanju iz evidencije članstva narodnih poslanika koji su odbili sprovođenje odluke Predsedništva o formiranju poslaničke grupe od članova DŠ.

Odluka o brisanju Rašković Ivić iz evidencije je doneta uz dva glasa protiv, od kojih je jedan bio glas člana Predsedništva, Vukosava Tomaševića.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar