FIFA kažnjava Kosovo i Hrvate zbog "Ubij Srbina"!

FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Kosova i Hrvatske zbog toga što su navijači obe ekipe vikali "Ubij Srbina" na kvalifikacionom meču za SP.

Fudbal 18.10.2016 | 15:30
FIFA kažnjava Kosovo i Hrvate zbog "Ubij Srbina"!
Kako prenosi AP, "navijači obe ekipe su na svojim jezicima" vikali anti-srpske parole tokom utakmice u kojoj su Hrvati pobedili sa ubedljivih 6:0.

U pitanju je bila prva utakmica kosovskog tima na "domaćem" terenu od kontroverznog prijema u UEFA, ekspresnog ulaska u FIFA i mesta u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine.

Ipak, meč je odigran u albanskom Skadru, jer u južnoj srpskoj pokrajini nema stadiona koji zadovoljavaju propise međunarodnih fudbalskih tela.

FIFA nije saopštila kada će doneti presudu o ovom slučaju, a Hrvatska je ranije već kažnjena sa zabranom igranja pred navijačima na svom terenu zbog navijačkih incidenata.

Inače, na dan utakmice u Skadru navijači obe reprezentacije su uzvikivali parole "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe", a na društvenim mrežama je objavljeno nekoliko snimaka na kojima se vide kako to rade zajedno.Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar