Uhapšena tri lica koja su pomagale Sefiću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su pomogle u bjektstvu Sanjina Sefića, koji je prošle sedmice izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Bosna i Hercegovina 18.10.2016 | 11:12
Uhapšena tri lica koja su pomagale Sefiću
Uhapšena je osoba inicijala A.D, rođen 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH (Pomaganje počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela).

Daljim operativnim radom, a po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dana 18.10.2016.godine u 01,30 sati u Ulici 'Kasindolska', opština Ilidža, slobode su lišeni N.S, rođen 1988. godine u Foči i S.S, rođena 1994. godine u Sarajevu, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH", stoji u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo u kojem se još dodaje:

"Prilikom pronalaska navedenih lica u pomenutoj ulici, u dvorištu porodične kuće koju koristi N.S, pronađeno je putničko motorno vozilo marke VW Golf 6, vlasništvo A.M. iz Sarajeva, a koje je prema dosadašnjim podacima korišteno u izvršenju krivičnog djela, dana 11.10.2016.godine, kada su nakon saobraćajne nezgode lica A.D. i S.A., prevezli S.S. na područje opštine Rudo. Takođe, policijski službenici tragaju za S.A, rođen 1992. godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, koji se dovodi u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju dalji rad na prikupljanju svih informacija u vezi navedenog krivičnog djela".

Izvor: Pressrs.ba

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Hmmmmm

18.10.2016 10:43

Fujjjjjjjj inicijali inicijali inicijali,samo vi štitite ubice i pomagace...kad ukrade novčanik puno ime,kad ubije sakrij....fujjjjjjjjj

ODGOVORITE
Name

Done

18.10.2016 11:19

Vozilo nije koristeno za izvršenje krivičnog djela nego nego za vožnju ali je vožnja na žalost bila bahata i nasilnicka i epilog je dva smrtno stradala pjesaka.

ODGOVORITE
Name

Polizei

18.10.2016 13:56

Treba prvo dokazati pa onda će staviti puno ime i prezime za sad pošto je osumljičen samo inicijali

ODGOVORITE