Radomir Antić: Dajte mi samo sedam dana s Lazarom Markovićem...

...siguran sam da bi postao bolji igrač! "Markec ima ogroman talenat, ali mu fali stabilnost u timu. Tako je mlad, a već je promenio toliko klubova", nadovezuje se Predrag Mijatović.

Fudbal 18.10.2016 | 18:30
Radomir Antić: Dajte mi samo sedam dana s Lazarom Markovićem...
Ni gotovo mesec i po dana pošto se vratio u Lisabon, ovog puta u zeleni deo koji pripada Sportingu, ne jenjava interesovanje portugalskih medija za karijeru Lazara Markovića. Gotovo sedmično se mogu pronaći razni tekstovi, analize i intervjui koji za tematiku imaju upravo uspon, ali i pad mladog srpskog brzanjca, a ovog puta novinari A Bole razgovarali su s legendama jugoslovenskog i srpskog fudbala - Radomirom Antićem i Predragom Mijatovićem. 

Nekadašnji reprezentativni golgeter i jedan od najboljih strelaca u i istoriji nacionalnog fudbala rekao je da Lazar Marković ima brojne odlike velikih fudbalera, ali i da ima nedostatke koji ga sputavaju u tome da se podigne stepenik više.

„Mnogo je brz i talentovan, ali mu nedostaje stabilnosti u timu. Tako je mlad, a već je promenio toliko klubova i to mu ne ide na ruku“, kaže Mijatović i nastavlja:

„Zbog toga je izgubio mesto u prvom timu reprezentaticije Srbije, a i dalje je igrač koji obećava mnogo. Ali, nije napredovao onako kako je trebalo i kako je igrao dok je Žorž Žezus bio u Benfiki“.

Za nekadašnju vedetu Partizana, Real Madrida i Fjorentine je uznemirujuće to što 22-godišnji krilni napadač nema dovoljno minuta na terenu, a kao glavnu slabost navodi - nedostatak golova.

„Jako je dobar u situacijama jedan na jedan, brz je i voli da osvaja prostor, ali mu nedostaje to da postiže više golova. Svi napadači moraju da postižu golove. Mislim da je Žorž Žezus jedini trener koji može da vrati karijeru Lazara Markovića na pravi put“.

Na ove reči nadovezao se i čuveni selektor Srbije Radomir Antić, koji ističe da jeMarkoviću potreban trener-psiholoh, koji bi ga tretirao na poseban način.

„Lazar je tip igrača kakav sam oduvek voleo da imam u timu. Video sam koliko je brz, ali svoje kvalitete ne koristi dobro dobro. Svi znaju koliki talenat poseduje. Velikim igračim je potrebno ogromno samopouzdanje. Potreban je kontinuitet, kako bi na delu mogao da koristi sve što ume i zna“, počinje Antić i dodaje:

„Voleo bih da provedem s Markovićem sedam dana, siguran sam da bismo zajedno otkrili brojne vrline i da bi mentalno bio spreman da ih koristi na delu“, kaže legendarni stručnjak.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar