Vozači oprezno!

Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je jutros vozače na jutarnju maglu i nisku oblačnost koje smanjuju vidljivost u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima i preko prevoja.

Republika Srpska 17.10.2016 | 09:50
Vozači oprezno!
Povećana je opasnost od odrona na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, a vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu.

Dodatan oprez neophodan je i na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije je poštivanje obavezno.

Zbog deminiranja u mjestu Rujevica od danas će na magistralnom putu od Teslića do Kotor Varoša dolaziti do povremene obustave saobraćaja svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 časova. Obustave će trajati pola sata, a vozila će biti propuštana 15 minuta. U dane vikenda i praznika radovi neće biti izvođeni. Planirano je da radovi traju do kraja godine.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja, po vlažnom kolovozu.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na dionici od Banjaluke do Prnjavora za saobraćaj je zatvorena petlja "Mahovljani", a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" od Prnjavora do Doboja uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac", te na regionalnom i magistralnom putu u mjestu Johovac.

Na dijelu magistralnog puta Klašnice-Prnjavor zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor svakodnevno će dolaziti do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja u periodu od 9.00 do 10.00 časova i od 13.00 do 15.00 časova. Obustave će trajati do deset minuta.

Do povremenih obustava saobraćaja dolaziće na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka kod hidroelektrane Bočac. Obustave će biti na snazi od 14.00 do 14.30 časova.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica jedan zbog rekonstrukcije gradskog vodovodnog sistema u Kozarskoj Dubici.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnim putnim pravcima Prijedor-Kozarac i Kozarska Dubica jedan-Prijedor.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac na području mjesne zajednice Ada zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, u dužini od 800 metara.

Radovi otežavaju saobraćaj i na području distrikta Brčko gdje je u toku izgradnja obilaznice oko grada. Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, te na putu Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila.

Tokom trajanja potpune obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac kroz selo Brestvo. Na ovom putnom pravcu na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona. Planirano je da radovi traju do 31. decembra.

Radovi se izvode i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Karakaj dva-Drinjača, Mačkovac-Čelić, Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, Ukrina-Vijaka u mjestu Vijačani, i Karanovac-Mitrovići.

Zbog deminiranja privremene obustave saobraćaja biće na snazi na magistralnom putu Teslić-Jelah, u mjestu Vrela. Deminiranje će biti vršeno do 20. oktobra od 8.00 do 16.00 časova. Obustava će trajati pola sata, a vozila će biti propuštana 15 minuta. Deminiranje neće biti izvođeno u dane vikenda i praznika.

Do povremenih obustava saobraćaja zbog deminiranja dolaziće na magistralnom putu Brodsko Polje-Brusnica u mjestu Kladari Donji na području opštine Brod.

Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje na granici BiH i Crne Gore za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding "Drinatrans" iz Zvornika, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

U Banjaluci će zbog izgradnje mosta preko Šargovačkog potoka biti obustavljen saobraćaj preko Djevojačkog mosta u Subotičkoj ulici.

Na putevima u Federaciji BiH radovi su aktuelni na dionicama Donji Vakuf-Bugojno, Simin Han-Kalesija, Ključ-Mrkonjić Grad i Prozor-Jablanica.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja na prelazak granice. Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, na graničnom prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar